Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιταλία: Αυτόνομη ομάδα από 32 βουλευτές
Ιταλία: Αυτόνομη ομάδα από 32 βουλευτές Εκτύπωση E-mail
31.07.10

Αυτόνομη ομάδα ίδρυσαν 32 βουλευτές που πρόσκεινται στον Τζανφράνκο Φίνι, τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ιταλίας, οι οποίοι παραιτήθηκαν σήμερα από το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γεγονός που ενδέχεται να στερήσει από την κυβέρνηση την πλειοψηφία στο σώμα.

 

Οι πρώην βουλευτές του «Λαού της Ελευθερίας» (PDL, το μεγάλο δεξιό κόμμα που είχαν ιδρύσει πέρυσι οι δύο πρώην σύμμαχοι), μεταξύ των οποίων και υπουργοί της κυβέρνησης, ανακοίνωσαν και επίσημα ότι η ομάδα τους θα ονομάζεται «Μέλλον και Ελευθερία για την Ιταλία».

 
Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι διέθετε άνετη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή χάρη στους 271 βουλευτές του PDL, τους 59 της Λίγκας του Βορρά του Ουμπέρτο Μπόσι και άλλους 12 βουλευτές της κεντροδεξιάς.
 
Η αντιπολίτευση διέθετε 269 έδρες ενώ υπάρχουν και 19 ανεξάρτητοι βουλευτές που τάσσονται με τη μία ή με την άλλη πλευρά, ανάλογα με τις συνθήκες.
 
Ο Μπερλουσκόνι ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στην ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων, όπως αυτό που αφορά τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και να υποχρεωθεί να αναζητά διαρκώς συμμάχους μεταξύ των κεντρώων, ανεξάρτητων βουλευτών.
 
NAFTEMPORIKI.GR
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5464&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote