Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τυχαία τα σκάνδαλα; Δεν νομίζω...
Τυχαία τα σκάνδαλα; Δεν νομίζω... Εκτύπωση E-mail
31.07.10

«Τυχαίο; Δεν νομίζω...», είπε ο Αντώνης Σαμαράς επιστρατεύοντας τη γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση, αναφερόμενος σε σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που συγκαλύπτονται από τη σημερινή κυβέρνηση.

«Αφού τόσο πολύ σας αρέσουν οι εξεταστικές, δείτε τα πραγματικά σκάνδαλα, τα μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος, να ξεδιπλώνονται μπροστά σας», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 Και προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ εφόσον γίνεται αναφορά στα ομόλογα και στο Βατοπέδι «να μιλήσουμε και για το Χρηματιστήριο του 1999. Και για το Κτηματολόγιο. Και για τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων. Και για υποβρύχια που γέρνουν. Και για τις μίζες των εξοπλιστικών. Και πώς βρέθηκαν πρωτοκλασάτα στελέχη σας με πανάκριβα ακίνητα. Από περίεργες εταιρείες».
 
Ακροβατώντας ανάμεσα στις ευθύνες που έχουν προκύψει για το θέμα του Βατοπεδίου και στην απαίτηση της κοινής γνώμης για κάθαρση της πολιτικής ζωής, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «το Δημόσιο δεν έχει υποστεί βλάβη από τις ανταλλαγές που έγιναν επί Νέας Δημοκρατίας», κάλεσε όμως το ΠΑΣΟΚ να ψάξει όπου, όποιον και όσο θέλει. «Ετσι κι αλλιώς, χάρη μας κάνετε», σημείωσε. Και συνέχισε: «Γιατί όπου βρεθεί αληθινό σκάνδαλο με εμπλοκή νεοδημοκράτη, μας βοηθάτε να ξεφορτωθούμε βαρίδια της παράταξης. Κι όπου δεν βρείτε τίποτε κι απλώς ταλαιπωρείτε ανθρώπους, μας βοηθάτε να συσπειρώσουμε την παράταξη. Που καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί το κάνετε και πού το πάτε. Και δεν μασάει...».
 
Θέσεις
 
Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε επίσης τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την κρατούσα κατάσταση.
 
Σύμφωνα με αυτές:
 
**Η κρίση που βιώνει η χώρα είναι κρίση του πολιτικού συστήματος και του οικονομικού μοντέλου.
 
**Η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να ελέγξει τα ελλείμματα στις περισσότερες ΔΕΚΟ. Αλλά κατάφερε να πουλήσει την «Ολυμπιακή».
 
**Το ΠΑΣΟΚ πέρυσι τον Οκτώβριο φούσκωσε το έλλειμμα που παρέλαβε και αρνήθηκε να πάρει μέτρα για την επόμενη χρονιά.
 
** Το Μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα τον περασμένο Μάιο έδωσε στη χώρα προσωρινή ρευστότητα, αλλά δεν έδωσε διέξοδο από την κρίση.
 
**Δεν χρειάζονται θυσίες παραπάνω από αυτές που έγιναν ήδη. Δεν χρειάζονται περιοριστικά μέτρα παραπάνω απ' αυτά που πάρθηκαν ήδη. Αυτά όλα αρκούν για να περιορίσουν το διαρθρωτικό έλλειμμα.
 
**Το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει να αποκατασταθούν αδικίες όπως το κόψιμο των συντάξεων από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
 
**Ταυτόχρονα με το έλλειμμα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το χρέος. Και να υπάρξουν σειρά οικονομικών μέτρων για την ανάπτυξη.
 
**Τέλος, αντιμετώπιση σκανδάλων.
 
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατάργησε τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας που αφορούν τους δύο πιο κρίσιμους σήμερα τομείς της ελληνικής οικονομίας. Την κατηγόρησε επίσης για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. «Στο Αιγαίο, επί δικής σας διακυβέρνησης οι παραβιάσεις πολλαπλασιάστηκαν από την πλευρά της Τουρκίας. Είσαστε το κόμμα που αφήνει να ανατραπούν όλες οι ισορροπίες σε βάρος της χώρας μας. Είσαστε το κόμμα που στήριξε το Σχέδιο Ανάν στην Κύπρο. Είσαστε το κόμμα που ενθαρρύνει την τουρκική αδιαλλαξία». *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5461&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >