Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
29.07.10

Του Σάκη Σερέτη

 
Παρακολούθησα πρόσφατα την τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου της Ομοσπονδίας πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και τα συμπεράσματα αυτής της εμπειρίας, θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας μαζί με τις ευχές για ένα καλό καλοκαίρι.

Προφανώς η καλοκαιρινή περίοδος που ήδη διανύουμε, έδωσε την ιδέα του ανοίγματος της πολύχρωμης  ομπρέλας της ενότητας στους χθεσινούς  πρωταγωνιστές σκανδάλων στην Ομοσπονδία, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το αναχρονιστικό άρθρο  της αριστίδην εκλογής, βρέθηκαν πάλι εντός των τειχών της «κραταιάς».

Θέλω όμως να δω τι θα γίνει, όταν θα αλλάξει το καταστατικό και θα εκλέγονται όλοι οι υποψήφιοι με σταυρό προτίμησης.
Τότε θα δούμε όλοι μας,  πόσα απίδια πιάνει ο σάκος αποδοχής, του κάθε αυτόκλητου «θεματοφύλακα» της Ομοσπονδίας.
Για την ώρα όμως, όλοι αυτοί οι αριστίδην σύμβουλοι ακολουθούν την συνταγή επιβίωσης σε δύσκολες συνθήκες, που επιβάλλει λούφα και ξηρά τροφή και που και που, καμιά ξώφαλτση κορώνα ενότητας για τα μάτια του κόσμου.
Ωστόσο αναζητώντας πάντα την Ιθάκη της ατιμωρησίας από το μερίδιο των ευθυνών που τους αντιστοιχούν, θα προσπαθήσουν με  την προσφιλή  τακτική του διαίρει και βασίλευε, να προσηλυτίσουν κάποια  μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μήπως και καταφέρουν να διαταράξουν τις ισορροπίες.
Από αυτά που είδα, καλά στημένη φαίνεται η θεατρινίστικη προσπάθεια τους, αλλά είναι παλιά και τετριμμένη και δεν νομίζω ότι είναι αρκετή, ώστε να υιοθετηθεί η ουτοπία, βλέπω το δέντρο και χάνω το δάσος.
Γιατί ακριβώς, για δάσος παράνομων ενεργειών και αντίστοιχων επίσης διοικητικών ατασθαλιών μιλάμε, που φυσικά κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορεί να παραβλέψει, από την στιγμή που θα ενημερωθεί υπεύθυνα  από τα εκλεγμένα όργανα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
Χαιρετίζω δε, την πρόθεση του νεοεκλεγέντα προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, να ενημερώσει υπεύθυνα τα μέλη του οργανισμού που ηγείται, για όλα τα «κατορθώματα» και τις «ανδραγαθίες» των οπαδών της εκτροπής, καθόσον η ενέργεια αυτή αποτελεί πράξη ευθύνης απέναντι σε όλους αυτούς που τον τίμησαν με την ψήφο τους.
Μετά από την πάροδο έξι ετών σκοταδισμού και επιλεκτικής ενημέρωσης που επέβαλλαν οι τέως «θεματοφύλακες» του θεσμού, θέλω να πιστεύω ότι ήρθε η ώρα του απολογισμού και του καταμερισμού των ευθυνών επίσης , όπου και αν ανήκουν .
Γνωρίζω ότι ο όγκος των προβλημάτων είναι τεράστιος, όπως γνωρίζω ότι εξίσου ισχυρές θα είναι και οι πιέσεις στο όνομα της δήθεν ενότητας, που θα δεχτεί το νέο συμβούλιο, προκειμένου να αλλάξει ρότα και να μην ασχοληθεί με τις παραβατικές συμπεριφορές κάποιων, που αυτοδικαίως αποκαλούνται πλέον οι συνήθεις ύποπτοι.
Ωστόσο, άλλο τόσο μεγαλύτερη χαρακτηρίζεται και η πλατιά στήριξη που απολαμβάνει από την πλειοψηφία το νέο συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να αποκαταστήσει την νομιμότητα και να ανοίξει τους κλειστούς μέχρι στιγμής ορίζοντες της Ομοσπονδίας.   
Εμπρηστικές συμπεριφορές και δήθεν δημοκρατικά ξεσπάσματα, από κάποιους παραστρατημένους δήθεν προοδευτικούς, που μεταβλήθηκαν σε μια νύχτα βασιλικότεροι του βασιλέως, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως τους αξίζει, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ενημερωθούν τα μέλη του οργανισμού, για την αμετροέπεια και τις αυθαίρετες πράξεις τους, οι οποίες έβλαψαν και συνεχίζουν να βλάπτουν επικίνδυνα τον οργανισμό.
Όσον αφορά στην εκλεπτυσμένη και αμφιταλαντευόμενη ενημέρωση, που κάποιοι γερόλυκοι προσπαθούν να επιβάλλουν και η οποία μάλλον οφείλεται, στο ενοχικό σύνδρομο της ομάδας που ανήκαν στο παρελθόν, πρέπει να ξέρουν ότι δυο καρπούζια σε ένα χέρι δεν μπορεί να τα κρατάς.
Ερμηνεύοντας σωστά τα μηνύματα των καιρών, θα πρέπει να διαπιστώσουν ότι η αναποφασιστικότητα δεν αποτελεί συνταγή επιτυχίας και πολύ περισσότερο, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, σε αυτούς που τους τίμησαν με την ψήφο τους.
Ας το σκεφτούν καλά, κάτι κουρασμένα παλικάρια στην διοίκηση. 
Βεβαίως   η τακτική ενημέρωσης με μισόλογα και ωραιοποιημένο το περιεχόμενο της μισής αλήθειας, είναι μια παλιά χιλιοφθαρμένη πρακτική, που χρησιμοποίησαν «ευλαβικά» οι προηγούμενοι διοικούντες στην Ομοσπονδία και προφανώς για αυτήν, καθώς και για όλα τα υπόλοιπα σφάλματα τους, κρίθηκαν μετεξεταστέοι πρόσφατα από τους ψηφοφόρους που τους έστειλαν στην αντιπολίτευση.
Όμως στην παρούσα φάση, κρίνεται αναγκαίο η ενημέρωση της παροικίας μας να γίνεται με πραγματικούς όρους, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει ο κόσμος να μετρήσει  το μπόι και τις συμπεριφορές των εκλεγμένων τους, κάνοντας παράλληλα και το σχετικό «ταμείο».
Αλλά μιας και μιλάμε για ταμείο, θα το θεωρούσα σαν ένα πρώτο βήμα διαφάνειας από την νέα διοίκηση, να ενημερωθεί η κοινή γνώμη μαζί όλα με τα υπόλοιπα και για τις ενοικιάσεις των εγκαταστάσεων του Σταθάκειου, καθώς επίσης  και τις οικονομικές απολαβές που είχε η Ομοσπονδία, κατά το διάστημα της προεκλογικής περιόδου μέχρι και σήμερα.
Ως γνωστό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου, έγιναν προεκλογικές συγκεντρώσεις και συνεστιάσεις του συνδυασμού «Ελληνοαμερικανική κίνηση», καθώς και κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής, που θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να ταυτοποιηθούν. 
Μέχρι τότε όμως ,οι πρωταγωνιστές της εκτροπής και των οικονομικών σκανδάλων, όπως επίσης  και οι λογής-λογής εγκαυματίες της συγκάλυψης, θα μπορούν ανενόχλητοι να παίρνουν μαθήματα αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την δυσάρεστη πραγματικότητα που δημιούργησαν με τις αλαζονικές συμπεριφορές τους.
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5457&Itemid=34

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων