Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ
ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ Εκτύπωση E-mail
28.07.10

Του Σάκη Σερέτη

 
Τελικά ο απογαλακτισμός από την εξουσία και το πέρασμα στην αντιπολίτευση, αποδεικνύεται «κουσούρι» για τους πρώην ισχυρούς στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, οι οποίοι ακόμη και τώρα δεν μπορούν να δεχθούν την δημοκρατική ετυμηγορία των ψηφοφόρων.

Δεν εξηγείτε διαφορετικά η στάση του κ. Π. Μιχαλέα,, όταν άκουσε ότι έχει λήξει η θητεία του στην επιτροπή κτηρίου και θα πρέπει να παραδώσει μαζί με τον απολογισμό του και τα κλειδιά που κρατούσε.

Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της 22ας Ιουλίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Η.Τσεκερίδης, ανακοίνωσε ότι δεν προκύπτει από τα πρακτικά συνεδριάσεων του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, ο τριετούς θητείας διορισμός του κ. Π. Μιχαλέα, σαν προέδρου της επιτροπής κτηρίου και κατά συνέπεια, το νέο συμβούλιο θα πρέπει να καλύψει αυτή την θέση.
Η απάντηση του κ. Μιχαλέα ήταν, ότι «δεν παραδίδει τα κλειδιά και αν θέλει το νέο συμβούλιο να τον καθαιρέσει, θα πρέπει να το αποφασίσει η γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας», ενώ παράλληλα επικαλέστηκε την μαρτυρία του πρώην προέδρου καθώς και των μελών του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου στο συγκεκριμένο θέμα.
Ωστόσο το καταστατικό της Ομοσπονδίας ορίζει σαφέστατα για την συγκεκριμένη περίπτωση και γράφει πως η αντικατάσταση προέδρου του κτηρίου, γίνεται μόνο με αίτημα των 2/3 της δυνάμεως του διοικητικού συμβουλίου, γεγονός που προκύπτει αριθμητικά από την υπάρχουσα σύνθεση του νέου συμβουλίου και αποδεικνύει την νομιμότητα της απόφασης που τελικά έλαβε .
Έτσι νέος πρόεδρος της επιτροπής κτηρίου ανέλαβε ο κ. Δ. Βεκιαρέλλης, πλαισιωμένος από τους κκ. Γ. Μπελεγκρίνη και Κ. Μεϊμάρογλου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της εν λόγω επιτροπής, αναμένεται να εκλεγούν από την πρώτη γενική συνέλευση του Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος κ. Η.Τσεκερίδης, ανέφερε ότι θα πρέπει να τακτοποιηθεί το θέμα της καταδικαστικής απόφασης που ελήφθη ερήμην της Ομοσπονδίας και αφορά στις διαφημιστικές καταχωρήσεις της παρέλασης του 2007 στην τοπική εφημερίδα gazette.
Η σχετική πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από όλους τους παρευρισκομένους και το ποσόν των 1.415 δολαρίων θα σταλεί σύντομα στην εν λόγω εφημερίδα, κλείνοντας έτσι αυτήν την τριετή δυσφημιστική παρένθεση για την Ομοσπονδία .
Μια άλλη πρόταση του νέου συμβουλίου που αφορά στην πρόσληψη ωρομίσθιου γραμματέα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και σύντομα θα καταχωρηθεί η σχετική αγγελία στα ΜΜΕ, ενώ την αξιολόγηση των υποψηφίων και την τελική απόφαση πρόσληψης, θα λάβει το διοικητικό συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση του.
Επίσης συντονιστής για την παρέλαση και τις παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, εξελέγη ομόφωνα ο κ. Κ. Μεϊμάρογλου ο οποίος θα έχει και την αμέριστη συμπαράσταση όλου του διοικητικού συμβουλίου.
Ο γενικός γραμματέας Π. Γαλάτουλας, διάβασε ένα προτεινόμενο δείγμα επιστολής, που αφορά στην αποτίμηση του έργου της εφορευτικής επιτροπής των πρόσφατων εκλογών, μέσω της οποίας εκφράζονται τα συγχαρητήρια του νέου συμβουλίου και παράλληλα αναφέρει, ότι υιοθετείται στο σύνολο του το κείμενο εισήγησης της εν λόγω επιτροπής.
Από αυτή την επιστολή, αφαιρέθηκαν κάποιοι χαρακτηρισμοί οι οποίοι κρίθηκαν σκληροί από τον κ. Κ.Λαμπράκη, παρόλο που εξέφραζαν την πραγματική αλήθεια και το διορθωμένο κείμενο αναμένεται να δημοσιευτεί σύντομα.
Ενάντια στην αποτύπωση μιας πλασματικής εικόνας, που αφορά στις αυθαίρετες συμπεριφορές των οπαδών της εκτροπής καθώς και στις συντονισμένες πορνογραφικού περιεχομένου επιδρομές, των λασπολόγων εκβιαστών που λυμαίνονται τον χώρο, τάχθηκε ο γραμματέας πρακτικών Γ. Μπελεγκρίνης, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι διορθώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή, να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους.
Θα πρέπει να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις από όλα αυτά που συνέβησαν και να ενημερώσουμε καθαρά την ολομέλεια, χωρίς στρογγυλοποιήσεις που αποθρασύνουν τους υπαίτιους», τόνισε και καταψήφισε τις διορθώσεις.
Η συζήτηση πυροδοτήθηκε με ένταση, όταν προτάθηκε από τον κ. Π. Γαλάτουλα, η σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα εξετάσει οικονομικά σκάνδαλα και διοικητικές; ατασθαλίες που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ πρότεινε να παραπεμφθεί πρώτος και ο ίδιος, για το θέμα του φωτοτυπικού μηχανήματος αφού υπάρχει σχετική καταγγελία.
Η πρόταση του Π. Γαλάτουλα χαρακτηρίστηκε άκαιρη και εκτός διαδικασίας από τον κ. Κ. Λαμπράκη και δεν ετέθη προς ψήφιση σε αυτή την συνεδρίαση.
Χαρακτηριστική όμως του ρεβανσιστικού κλίματος που υποβόσκει, ήταν η εμπρηστική στάση του κ. Ν. Κωστόπουλου, ο οποίος κάνοντας προσωπική επίθεση στον γενικό γραμματέα Π. Γαλάτουλα, τον αποκάλεσε «γάγγραινα της Ομοσπονδίας», αποκαλύπτοντας εμμέσως και τον τρόπο που σχεδιάζουν να αντιπολιτευτούν στο μέλλον, αυτός και η ομάδα του.
Η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου, ο οποίος καυτηρίασε αυτή την στάση και ζήτησε να αλλάξει η νοοτροπία και η συμπεριφορά, υπενθυμίζοντας παράλληλα την παρουσία των δημοσιογράφων στην αίθουσα.
Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου έληξε λίγο πριν από τις 10.00, ενώ λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, προβλέπεται η επόμενη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο εμείς πήραμε το μήνυμα, καθώς και κάποιες από τις γεύσεις που πρόκειται να σερβιριστούν στο μέλλον, στο μεγάλο τραπέζι συνεδριάσεων της «κραταιάς».
Καλό καλοκαίρι.

photos by Hara Saridakis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5454&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 02.08.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >