Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ψάχνει διέξοδο από τη δίνη η ΝΔ
Ψάχνει διέξοδο από τη δίνη η ΝΔ Εκτύπωση E-mail
28.07.10

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα των ομολόγων και του Βατοπεδίου, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τη συζήτηση στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει εισέλθει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας και εσωτερικής έντασης.

Η Ρηγίλλης, βλέποντας ότι η υπόθεση Γ. Αγγέλου αλλά και οι βολές που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γ. Βουλγαράκης επιδεινώνουν το κλίμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποφάσισε να ακολουθήσει μια πιο επιθετική τακτική. Στριμωγμένη στο καναβάτσο για το σκάνδαλο των ομολόγων, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή και την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη από το 1997, όπου τα Ταμεία άρχισαν να επενδύουν σε δομημένα ομόλογα. Στελέχη της Ρηγίλλης έλεγαν χθες ότι "το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι τα "σύνθετα" ομόλογα είναι κάτι κακό", ενώ έθεταν το ερώτημα εάν "οι ελληνικές τράπεζες εκδίδουν και έχουν στην κατοχή τους τα λεγόμενα "τοξικά" ομόλογα".

Την ίδια χρονική στιγμή, πάντως, η συζήτηση περί "πολιτικών ζόμπι" συνεχίζεται αμείωτη - η Φωτεινή Πιπιλή απέδωσε τον χαρακτηρισμό στον κ. Βουλγαράκη, για να πάρει τη σκυτάλη χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος, λέγοντας ότι "ο Αντώνης Σαμαράς έχει απομακρύνει τα πολιτικά ζόμπι από τη ΝΔ και ας νιώθουν κάποιοι άβολα για αυτό". Η κοινωνία κατάλαβε τι έχει γίνει και τι δεν έχει γίνει, είπε ο κ. Μαρκόπουλος, προσθέτοντας ότι "ίσως ο κόσμος της ΝΔ έχει αντιληφθεί ότι σήμερα η εντολή που έχει δοθεί στον Αντώνη Σαμαρά είναι το αύριο και όχι το χτες. Το χτες τελείωσε".

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν αρνείται ότι πάντοτε έχει αξία μία κουβέντα από πρώην πρωθυπουργό.

Η κ. Πιπιλή είναι "αντικείμενο ψυχιάτρου" απάντησε ο Γ. Βουλγαράκης (μιλώντας στον "Αθήνα 9.84"), επαναφέροντας και πάλι το θέμα ολικής επαναφοράς του Κ. Καραμανλή. "Αν συνεχίσει ο χώρος της κεντροδεξιάς να έχει αυτά τα αδιέξοδα... θα αναζητηθούν προσωπικότητες οι οποίες μπορεί να λειτουργήσουν ενοποιητικά", αναφέροντας και πάλι τον κ. Καραμανλή. Μάλιστα επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα κριθεί στις εκλογές.

Στις δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Τζαβάρας (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ), λέγοντας ότι "καμία αξία δεν έχουν όσα λέει ο κ. Βουλγαράκης και κανείς δεν πρέπει να τα λαμβάνει υπόψη του, καθώς αμύνεται", ενώ για τον κ. Καραμανλή είπε ότι "έχει αξία ο λόγος του, όπως και η... σιωπή του". Τέλος, δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας ότι "ο Καραμανλής αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο... Είναι νέος, έχει περιθώρια και στην πολιτική ζωή γίνονται πολλά".

 

Παναγιώτης Τσούτσιας

Γ. Καρατζαφέρης
Χαρακτήρισε τον Καραμανλή πρωθυπουργό "με το ζόρι"

Πρωθυπουργό "με το ζόρι" χαρακτήρισε τον Κ. Καραμανλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι η απόδοσή του "ήταν ανάλογη όλων αυτών που κάνουν κάτι με το ζόρι". Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον Flash 9,60, ο Γ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι "τα χειρότερα έπονται" για τον πρώην πρωθυπουργό, αφού όπως είπε "οι δικαιολογίες που βρέθηκαν για τον Γ. Αγγέλου δεν ήταν πολύ καλές". Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ είπε ότι "μονός καβγάς δεν γίνεται", ενώ επανέλαβε ότι η διαφωνία του με την Ντόρα Μπακογιάννη ήταν καθαρά επί του χαρτοφυλακίου της στο ΥΠΕΞ και όχι επί του συγκεκριμένου προσώπου.

Ο Γ. Καρατζαφέρης μίλησε για "έλλειμμα που υπάρχει στην απόδοση των υπουργών", επαναλαμβάνοντας ότι "δεν φτάνει μόνο ένας ανασχηματισμός, αλλά μια πιο "οικουμενική" προσέγγιση προκειμένου να δοθούν λύσεις".
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5452&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 28.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote