Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ανακοίνωση Σπηλιωτόπουλου για το ζήτημα του ΕΟΤ
Ανακοίνωση Σπηλιωτόπουλου για το ζήτημα του ΕΟΤ Εκτύπωση E-mail
26.07.10

Για «κατευθυνόμενες διαρροές» προς τα ΜΜΕ κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχετικά με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που εντόπισε φαινόμενα κακοδιαχείρισης.

 

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισημαίνει ότι «ο ΕΟΤ διαχειρίστηκε, με το μέγιστο δυνατό ανταποδοτικό όφελος, το ακριβές ποσό που προβλέπεται κάθε χρόνο από τον ετήσιο προϋπολογισμό για τη διαφήμιση και την προβολή της Ελλάδας».

 
 
«Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου έχει τόσο ασθενή μνήμη που ξεχνάει ή κάνει δήθεν πως δεν θυμάται ότι το επιπλέον ποσό των πιστώσεων που έκανε ο ΕΟΤ για διαφημιστικούς σκοπούς- πέραν δηλαδή του ορίου του προϋπολογισμού- είναι η κατά 50% ενίσχυση της χρηματοδότησης που ενέκρινε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Κυβερνητική Επιτροπή το καλοκαίρι του 2008» συμπληρώνει.
 
 
«Ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε εκείνη την κρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο χρονιά να βγει ενισχυμένος με αύξηση επισκεπτών και συναλλάγματος χάρη στην απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και του αρμόδιου οργάνου της Κυβερνητικής Επιτροπής να εγκρίνει το πακέτο ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού που είχε εισηγηθεί τότε ο Ά. Σπηλιωτόπουλος ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης» προστίθεται στην ανακοίνωση. 
   
«Με διαρροές η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επιδιώκει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ένα περίεργο κλίμα για δήθεν παράτυπες διαδικασίες που ακολούθησε ο ΕΟΤ τόσο την περίοδο που ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος διετέλεσε Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, όσο και συνολικά επί κυβερνήσεων της ΝΔ. Ουδέν αναληθέστερον αυτού, από τη στιγμή που οι διαδικασίες αυτές προβλέπονται κατά γράμμα από το καταστατικό του ΕΟΤ, φέρουν την έγκριση νομικών συμβούλων και ακόμα περισσότερο έχουν σφραγίδα και υπογραφή από τον αρμόδιο ανεξάρτητο Επίτροπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης» τονίζει ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
 
Nooz.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5448&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote