Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σανιδάς, μαινόμενος κατά Ζορμπά: Ατέλειωτα ψεύδη
Σανιδάς, μαινόμενος κατά Ζορμπά: Ατέλειωτα ψεύδη Εκτύπωση E-mail
22.07.10

Η «κόντρα» Σανιδά - Ζορμπά, με αφορμή την υπόθεση των ομολόγων, «ξαναφούντωσε». Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαψεύδει, για δεύτερη φορά, όσα ο πρώην συνάδελφός του και επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γ. Ζορμπάς, κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Ο κ. Ζορμπάς επανέλαβε ότι ο κ. Σανιδάς δεν ανταποκρίθηκε, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης το 2007, στο αίτημά του για δέσμευση των λογαριασμών του υπεύθυνου της ΝΑΜ Γ. Παπαμαρκάκη στην Αγγλία. Ο κ. Παπαμαρκάκης είχε μεσολαβήσει στην αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ από το ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία ταμεία, αποκομίζοντας υπέρογκα κέρδη ως προμήθεια. Ο κ. Σανιδάς αντεπιτέθηκε αποκαλώντας τον κ. Ζορμπά ψεύτη χωρίς τέλος!

 
Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν τεταμένες από την εποχή που ο κ. Ζορμπάς διενεργούσε την έρευνα για το ομόλογα. Η διαμάχη πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν ο κ. Ζορμπάς εξέδωσε τα επίμαχα πορίσματα με τα οποία άφηνε αιχμές για διακίνηση πολιτικού χρήματος προς συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και διατύπωνε τη βεβαιότητα ότι υπήρξαν συντονισμένες κυβερνητικές ενέργειες για την έκδοση των δομημένων ομολόγων.
 
Αποτέλεσμα της κόντρας αυτής ήταν τα επίμαχα πορίσματα Ζορμπά να τεθούν από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γ. Κολιοκώστα στο συρτάρι και να μην περιληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε, με το σχεπτικό ότι αποτελούν απλώς προσωπικές εκθέσεις του κ. Ζορμπά.
 
Ο κ. Σανιδάς συμφώνησε με τον κ. Κολιοκώστα στη μεταχείριση των πορισμάτων Ζορμπά προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του τελευταίου. Τα πορίσματα συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία μόλις τους τελευταίους μήνες!
 
Απόρροια της διαμάχης αυτής ήταν τελικώς η απομάκρυνση του κ. Ζορμπά από την Αρχή η οποία μετατράπηκε σε επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και τέθηκε υπό την εποπτεία εν ενεργεία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. (Ο κ. Στ. Γκρόζος κατέχει ακόμη τη θέση αυτή). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ζορμπάς είχε μιλήσει τότε για προσπάθεια υποβάθμισης της Αρχής και του έργου της.
 
Η πλήρης δήλωση Σανιδά έχει ως εξής:
 
«Τα ψεύδη του κ. Ζορμπά δεν έχουν τέλος. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στον σημερινό Τύπο, φέρεται να επαναλαμβάνει, και μάλιστα διαφοροποιημένα, εκείνα τα οποία είχε καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την 23.7.2008 και δη ότι είχε ζητήσει τη συνδρομή μου για τη δέσμευση των λογαριασμών Γ. Παπαμαρκάκη στην Αγγλία, για την υπόθεση ομολόγων. Τότε τον είχα διαψεύσει με δελτίο Τύπου, που είχα εκδώσει και στο οποίο παραπέμπω.
 
Επαναλαμβάνω ότι τα κατατεθέντα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση ομολόγων υπό του κ. Ζορμπά, σύμφωνα με τα οποία ζήτησε δήθεν τη συνδρομή μου για δέσμευση των λογαριασμών Παπαμαρκάκη στην Αγγλία, και σύμφωνα επίσης με τα οποία εγώ δήθεν του απάντησα: "Ακόμα δεν αρχίσαμε να κάνουμε προκαταρκτική εξέταση, αίτημα θα κάνουμε;", είναι απολύτως ψευδή, καθόσον ουδεμία επικοινωνία είχε μαζί μου, έγγραφη ή έστω προφορική, απ' ευθείας ή μέσω τρίτου, ο κ. Ζορμπάς για την υπόθεση αυτή». *
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5435&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote