Αρχική arrow ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ arrow ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ
ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ Εκτύπωση E-mail
21.07.10

Του Σάκη Σερέτη

 

Το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής, η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, έδωσε ο πρόεδρος κ.Ηλίας Τσεκερίδης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον γράφοντα.

 

 

Εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του προς την εφορευτική επιτροπή που διεξήγαγε με υποδειγματικό τρόπο τις πρόσφατες εκλογές, δεσμεύτηκε να εξετάσει αρμοδίως την συμπεριφορά του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, για το θέμα του εκβιασμού της εφορευτικής επιτροπής.

«Δεν ήρθαμε για να σκαλίσουμε το παρελθόν, ούτε έχουμε προθέσεις να τιμωρήσουμε κανέναν. Όμως δεν έχουμε και καμία διάθεση συγκάλυψης και δεν θα κρύψουμε τίποτα κάτω από το χαλί.

Θα εξετάσουμε προσεκτικά όλες τις καταγγελίες που πιθανόν θα προκύψουν και σε συνεργασία με τον νέο νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ.Βασίλη Σφυρόερα, θα κινηθούμε στα πλαίσια της νομιμότητας, αντιμετωπίζοντας με σύνεση τις πράξεις αυτών, που παραβιάζοντας το καταστατικό πλήγωσαν το κύρος της Ομοσπονδίας.».

Η ερμηνεία του καταστατικού κατά το δοκούν, αποτελεί παρελθόν για την Ομοσπονδία και το νέο διοικητικό συμβούλιο, υπόσχεται την πιστή τήρηση του προς πάσα κατεύθυνση, όπως επίσης υπόσχεται την αλλαγή ορισμένων άρθρων του, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναφερόμενος δε σε μια επιστολή ανοιχτών υποθέσεων που του παρέδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος κ.Δ.Καλαμαράς, τόνισε χαρακτηριστικά την καταδικαστική απόφαση που κληρονόμησε το νέο συμβούλιο και η οποία αφορά, οφειλές διαφημιστικών καταχωρήσεων από την παρέλαση του 2007 προς την τοπική εφημερίδα GAZETTE .

Την περίοδο εκείνη πρόεδρος ήταν ο κ.Ν.Διαμαντίδης, ο οποίος για άγνωστους λόγους, δεν ξεκαθάρισε τις οφειλές που προέκυψαν κατά το διάστημα της θητείας του, αφήνοντας αδικαιολόγητα έκθετο στην κοινή γνώμη, τον τότε υπεύθυνο διεξαγωγής της παρέλασης κ.Ντίνο Ράλλη.

Ωστόσο την ίδια ανεύθυνη τακτική επέδειξε και το επόμενο διοικητικό συμβούλιο υπό τον κ.Δ.Καλαμαρά στο συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί αυτή η καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Ομοσπονδίας, την οποία καλείτε να τακτοποιήσει άμεσα το νέο διοικητικό συμβούλιο, όπως επίσης και μια σειρά άλλων εκκρεμοτήτων, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί από την απερχόμενη διοίκηση κατά το διάστημα της θητεία της.

Η Ομοσπονδία θα πρέπει να αλλάξει όψη και να αποκαταστήσει το χαμένο κύρος της» ανέφερε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο οποίος αποκάλυψε παράλληλα και την δυσαρέσκεια του, όσον αφορά στο θέμα της διχαστικής επιστολής που εστάλη από το προηγούμενο συμβούλιο προς τον οικονομικό ελεγκτή της πόλης μας και αναφέρονταν απαξιωτικά για τον κ.Ντίνου Ράλλη.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της καταγγελίας του Α.Σκοτίδα, με την οποία δεν ασχολήθηκε καν το προηγούμενο συμβούλιο, ο κ.Τσεκερίδης ανέφερε ότι αυτό το γεγονός δεν αναφέρεται στην αναφορά του απερχόμενου προέδρου, ωστόσο είπε «ότι εάν ζητηθεί επίσημα η επανεξέταση αυτού του θέματος, είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να το εξετάσει και να φέρει εις γνώση των μελών της Ομοσπονδίας, τα όποια ευρήματα που θα προκύψουν».

Ερωτηθείς ο πρόεδρος για το θέμα των ανύπαρκτων πρακτικών συνεδριάσεων του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, για περισσότερες από 26 συνεδριάσεις, το χαρακτήρισε «απαράδεκτο γεγονός που δυστυχώς αποδεικνύει την δυσλειτουργία της Ομοσπονδίας και επιβεβαιώνει παράλληλα, τις σχετικές αναφορές κάποιων μελών του οργανισμού.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα αρχίσει με νέο βιβλίο πρακτικών και θα έχει προγραμματισμένες τακτικές συνεδριάσεις, οι οποίες έχουν καθοριστεί για την πρώτη Τρίτη κάθε μηνός.

Η εικόνα των πολλών εκτάκτων συνεδριάσεων που υιοθέτησε το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, δεν ευθυγραμμίζεται με την οργανωτική δομή που θέλουμε να ακολουθήσουμε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι δεν θα έχουμε λίγες έκτακτες συνεδριάσεις, εφόσον το απαιτούν οι συγκυρίες.

Επίσης θα ήθελα να σας ανακοινώσω, ότι από εδώ και στο εξής θα επιτρέπεται η παρουσία των δημοσιογράφων στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, των οποίων η παρουσία θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους σκοπούς της Ομοσπονδίας.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και έχουμε σαν βασική αρχή μας, την ενημέρωση της κοινής γνώμης που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός.

Όμως μιας και μιλάμε για ενημέρωση, θέλω να τονίσω ότι στην πρώτη γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας, το νέο διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει όλες τις δυσλειτουργίες καθώς και τις εκκρεμότητες ετών που «κληρονομήσαμε»,για τις οποίες θα πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις».

Όσον αφορά στο μέτρο των υπευθύνων δηλώσεων περί λευκού ποινικού μητρώου, των μελών που αντιπροσωπεύουν συλλόγους στην Ομοσπονδία ,ο κ.Τσεκερίδης τόνισε ότι «θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, γιατί προστατεύει από ανεπιθύμητες καταστάσεις και παράλληλα θωρακίζει την αξιοπρέπεια του οργανισμού.

Η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται» τόνισε με νόημα ο πρόεδρος, του οποίου αυτή η συνέντευξη, θεωρώ ότι αποτελεί μια πρώτη δόση από το ελιξίριο ανάκτησης της χαμένης εμπιστοσύνης προς την ομοσπονδία των τελευταίων ετών.

Καλή επιτυχία

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5433&Itemid=28

Τελευταία ανανέωση ( 23.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote