Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απαγόρευση εξόδου σε Αγγέλου
Απαγόρευση εξόδου σε Αγγέλου Εκτύπωση E-mail
21.07.10

Το κατώφλι της ειδικής ανακρίτριας κ. Ειρήνης Καλού πέρασε χθες ο κ. Γ. Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, όπου και παρέμεινε επί περίπου ένα 12ωρο απολογούμενος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου.

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, αφέθηκε ελεύθερος, αφού του επεβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγύησης 400.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ο κ. Αγγέλου είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί ανάμεσα στους εννέα κατηγορούμενους που αντιμετωπίζουν αδικήματα για την υπόθεση Βατοπεδίου. Η αυστηρή απόφαση προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του επιτελείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενώ άνοιξε κύκλος επαφών με το γραφείο του προέδρου του κόμματος, κ. Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης της Ν.Δ. Στελέχη, πάντως, έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη και για ποινή που δεν «στέκεται» νομικά.

 
Kατά πληροφορίες, ο κ. Αγγέλου αρνήθηκε την εμπλοκή του υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε αναμείχθηκε στο θέμα ή μίλησε με τους μοναχούς της μονής ή έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να επιταχύνουν ή να παρέμβουν με οποιοδήποτε τρόπο στο ζήτημα των ανταλλαγών ακινήτων του Δημοσίου με εκτάσεις της μονής. Ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον ηγούμενο Εφραίμ ή άλλους εκπροσώπους της μονής για να μεσολαβήσει στην υπόθεση και απέδωσε την απόπειρα εμπλοκής του σε πολιτικούς λόγους. Απάντησε με λεπτομέρειες σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και αντέκρουσε όλα τα επιχειρήματα και τις μαρτυρίες που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις και πιέσεις που ασκούσε στους αρμόδιους υπουργούς.
 
Ανάμεσα στις μαρτυρίες που «έκαψαν» τον κ. Αγγέλου ήταν της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης, κ. Σταματίνας Μαντέλη, η οποία τον ενέπλεξε κατά την απολογία της στον ανακριτή (25 ώρες). Σε υπόμνημά της 55 σελίδων, η κ. Μαντέλη ισχυρίστηκε πως οι υπουργοί Ευ. Μπασιάκος και Αλ. Κοντός μεθόδευσαν την όλη υπόθεση Βατοπεδίου και τις ανταλλαγές γαιών κατ’ επιταγή του Μαξίμου και συγκεκριμένα του Γ. Αγγέλου. Επίσης, νομικοί σύμβουλοι-δικηγόροι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου φέρονται να έχουν αναφέρει ότι υπήρξαν αυτήκοοι μάρτυρες συνομιλιών ανάμεσα στον μοναχό Αρσένιο και στον Γιάννη Αγγέλου για να προχωρήσουν οι ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου με εκτάσεις της μονής.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5430&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 21.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote