Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ
ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ Εκτύπωση E-mail
19.07.10

ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

 

Η πρόσφατη αναγκαστική τους προσγείωση στον διάδρομο των ηττημένων, που προήλθε από την ετυμηγορία των ψηφοφόρων, ανέτρεψε αναπάντεχα τα μοναχικά σενάρια της εκτροπής που σχεδίαζαν και τώρα αναζητούν βελτιωμένες συνταγές, ανατρέχοντας στα βιβλία ενός αμετανόητου μαιτρ του είδους, του «αδελφού» Στέλιου Παττακού.

Φυσικά το πολιτικό πιστεύω του καθενός αποτελεί προσωπική επιλογή και περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα .

Όμως η πρόσφατη αποστολή των βιβλίων του «αδελφού» Στέλιου στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αποτελεί ύμνο μιας ζοφερής πραγματικότητας, που τα αποτελέσματα της ένιωσαν έντονα στο πετσί τους χιλιάδες Έλληνες πολιτικοί εξόριστοι, ενώ παράλληλα εξακολουθούν μέχρι και σήμερα, να βιώνουν το δράμα της προσφυγιάς οι 200.000 Κύπριοι αδελφοί μας.

Μιας πραγματικότητας που αναμοχλεύει τα πάθη και αναδεικνύει τις αιχμηρές κορυφές των προβλημάτων που μας κληροδότησε η χούντα των συνταγματαρχών, ενώ τα κατάλοιπα της που δρουν στην δική μας Ομογενειακή αυλή, πιστοποιούν με την συμπεριφορά τους για άλλη μια φορά την ιδιοκτησιακή αντίληψη που τους διακρίνει, δείχνοντας για τσαντήρι τους την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
Όμως, αυτή την χιλιομπαλωμένη ντακότα των χουντικών, με τον θορυβώδη κινητήρα της Απριλιανής επανάστασης που εξακολουθεί να πετά χαμηλά και προκλητικά πάνω από τα κεφάλια μας, οφείλει η τοπική κοινωνία να την προσγειώσει σύντομα στο σκληρό έδαφος της ρεαλιστικής πραγματικότητας.
Συνταγές «σωτηρίας» που έμπασαν τις διχαστικές εξελίξεις από την πίσω πόρτα της ιστορίας, δεν χρειάζεται πλέον η Ομοσπονδία .
Οι δε αμετανόητοι παραλήπτες της, ήρθε η ώρα να αλλάξουν γειτονιά και διεύθυνση, απαλλάσσοντας μας οριστικά από την εριστική παρουσία τους.
Πάρτε λοιπόν παραμάσχαλα αγαπητοί «θεματοφύλακες» του θεσμού, όλα τα σχετικά βιβλιο-εγχειρίδια σας και άντε στο καλό.

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5420&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 16.08.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων