Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στις φλόγες και πάλι η Αττική
Στις φλόγες και πάλι η Αττική Εκτύπωση E-mail
17.07.10

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη σε δασική έκταση από τον Κάλαμο μέχρι τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι. Έκκληση της προέδρου της κοινότητας Καπανδριτίου για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Όπως είπε, «οι φλόγες έχουν κυκλώσει το Καπανδρίτι».

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Λαύριο και συγκεκριμένα στην Πούντα Ζέζα σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Ανάβυσσο, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέτες με 10 οχήματα. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου, Ε. Γιαννακούλη απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης καθώς η φωτιά έχει φτάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από κατοικημένες περιοχές στο Μικροχώρι, λίγο έξω από το Καπανδρίτι.

Στον Κάλαμο η φωτιά μαίνεται σε χαράδρα μεταξύ της περιοχής Βαρνάβα και Καλάμου στην περιοχή Μικροχώρι.

Αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες από την Πυροσβεστική για να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φτάσει στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ ήδη ομάδα πυροσβεστών κατάφερε να απεγκλωβίσει  τις μοναχές.

Επίσης σύμφωνα με την πυροσβεστική αρκετά σπίτια έχουν υποστεί  υλικές ζημιές από τη φωτιά.

Η πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση με πεύκα και στο έργο της πυρόσβεσης επιχειρούν 32 οχήματα με 100 πυροσβέστες, 12 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και 14 υδροφόρες ΟΤΑ .Επίσης υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και πολλοί εθελοντές.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στο Λαύριο

Καλύτερη είναι η εξέλιξη στην περιοχή του Λαυρίου όπου επιχειρούν  80 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 12 υδροφόρες. Νωρίτερα επιχειρούσαν και εναέριες δυνάμεις οι οποίες εστάλησαν στο μέτωπο της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Κάλαμο

Από τη φωτιά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες υπέστη ζημιές μια κατοικία ενώ το πύρινο μέτωπο κινείται νότια προς την περιοχή της Ποσειδωνίας.

Επίσης στην περιοχή υπάρχουν κατασκηνώσεις και σύμφωνα με την πυροσβεστική ήδη εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους μια κατασκήνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο 54ο χλμ. της οδού Αθηνών - Σουνίου έχει ωστόσο διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.  

Με τη βοήθεια ανδρών της Τροχαίας, η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται σε παρακαμπτήριους δρόμους.

Φωτιά και στην Ανάβυσσο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην Ανάβυσσο.

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5411&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote