Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων
Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων Εκτύπωση E-mail
16.07.10

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων -μετά από ονομαστική ψηφοφορία- το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για το Δημόσιο. Σε σύνολο 285 παρόντων, «υπέρ» ψήφισαν 156 του ΠΑΣΟΚ, κατά 128 βουλευτές (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και οι ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Φ. Κουβέλης και Ν. Τσούκαλης) και «παρών» ο Γ. Δημαράς.

 

Κάνοντας δεκτή σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής -την οποία ενέκρινε και το Ελεγκτικό Συνέδριο- ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε νέα ευνοϊκή ρύθμιση, για τους ενστόλους σύμφωνα με την οποία:

Σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν καταταγεί έως τις 31/12/1995 και είναι μεγάλης ηλικίας, δίνεται πλασματικός χρόνος τριών ετών με την καταβολή εισφορών για να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα 40 χρόνια, που απαιτούνται με τις νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και να θεμελιώσουν πλήρη σύνταξη.

 

Τσίπρας: Δεν έχετε τη δημοκρατική νομιμότητα

 

Έντονη κριτική με αφορμή το νέο ασφαλιστικό άσκησε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «βίαιες, βάναυσες και κόλαση για τους νέους» τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό. Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στην πλήρη διάλυση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, παρακάμπτοντας ακόμα και το μισό Σύνταγμα και εκβιάζοντας τους βουλευτές της.

 

«Καταστρέφετε το μέλλον των νέων ανθρώπων, προχωράτε σε συγκλονιστικές ανατροπές, δημιουργείτε κόλαση στο ασφαλιστικό με το Ιουλιανό πραξικόπημα σας, οι ρυθμίσεις είναι βάναυσες, απάνθρωπες», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει ακόμα νοημοσύνη».

 

«Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας έχουν τελειώσει και μαζί έχει εκπνεύσει και ο πολιτικός σας χρόνος. Πλέον, δεν χρειάζεται να το φωνάζουμε εμείς, ότι δεν έχετε τη δημοκρατική νομιμότητα, το λένε τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησής σας», είπε χαρακτηριστικά.

Σαχινίδης: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

 

Σχολιάζοντας την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «εκβιαζόμενων βουλευτών» του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης τόνισε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Υποτιμάτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν ισχυρίζεστε ότι εκβιάζονται. Γιατί οι ίδιοι, όχι μόνο δεν το αισθάνονται αυτό, αλλά είχαν πολύ ενεργή συμμετοχή και με τις δικές τους παρεμβάσεις έγιναν οι βελτιωτικές αλλαγές».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5403&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 16.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote