Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Εκτύπωση E-mail
15.07.10

Ένα αφιέρωμα στον μοντέρνο Ελληνικό κινηματογράφο, παρουσιάζει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ταινίες θα προβάλλονται στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του.

Αφιέρωμα στον Μοντέρνο Ελληνικό Κινηματογράφο 16,17 και 18 Ιουλίου,Παρασκευή,Σάββατο,Κυριακή.Οι προβολές αρχίζουν στις 07.00 το βράδυ και η διεύθυνση είναι 26-80 30η οδός στην Αστόρια.

‘Ο ΘΙΑΣΟΣ’

7/16/10

1975 – 222 λεπτά
 
Σκηνοθεσία-Σενάριο: ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
 
Μουσική: ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΕΛΑΗΔΟΝΗΣ
 
Κοινωνικό δράμα
 
Πρωταγωνιστούν: ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, ΕΥΑ ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΖΑΝ, ΔΑΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΧΗΣ, ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΕΖΕΡ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΦΟΣ
 
Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1975, όταν μπροστά στα ταμεία του Κρατικού παρουσιάσθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θεατών σε όλη την ιστορία του Φεστιβάλ. Κατά την προβολή της, η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη με πολυάριθμους όρθιους θεατές που στο τέλος αποθέωσαν τον Αγγελόπουλο, ενώ η ταινία έλαβε συνολικά επτά βραβεία.
 
Η ταινία επρόκειτο να συμμετάσχει επισήμως στο φεστιβάλ των Κανών την ίδια χρονιά, όμως η τότε συντηρητική κυβέρνηση επιδίωξε και κατάφερε να αποτρέψει κάτι τέτοιο, καθώς η ταινία αφηγείται την σύγχρονη ελληνική ιστορία από αριστερή-μαρξιστική σκοπιά.
 
 
 
΄ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ’
 
7/17/10
 
 
 
1995-177 λεπτά
Σκηνοθεσία - Σενάριο: ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
 
Μουσική: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ
 
ΔΡΑΜΑ
 
Πρωταγωνιστούν: ΧΑΡΒΕΙ ΚΑΙΤΕΛ, ΜΑΓΙΑ ΜΟΡΓΚΕΝΣΤΕΝ, ΘΑΝΑΣΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ, ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
 
 
 
 
Ο σύγχρονος Οδυσσέας ζει την πτώση των ιδεολογιών, την ανθρώπινη εξαθλίωση του πολέμου και συνεχίζει το ταξίδι της αναζήτησης, με μοναδικό στόχο να ανασύρει το πρώτο κινηματογραφικό βλέμμα που αγγίζει ετούτη τη γη. Το βλέμμα του ήρωα, το βλέμμα κάθε κινηματογραφικού σκηνοθέτη, του Αγγελόπουλου αλλά και της ανθρωπότητας που ζητά ένα νέο όνειρο γίνονται όχημα για μία ακόμα ποιητική περιπλάνηση.
 
 
 
 
 
‘ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ’
 
7/18/10
 
 
 
 
 
 
 
2003-185 λεπτά
Σκηνοθεσία - Σενάριο: ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
 
Μουσική: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ
 
ΔΡΑΜΑ
 
Πρωταγωνιστούν: ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΘΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΚΑΝΟΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΕΧΝΕΤΖΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΙΔΙΝΗ, ΕΥΑ ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ,ΤΟΥΛΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΑΛΙΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ,ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΧΡΥΣΟΜΕΛΗ, ΣΜΑΡΩ ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ, ΑΛΙΚΗ ΚΑΜΙΝΕΛΛΗ
 
 
 
Η ταινία εκτυλίσσεται ολόκληρη στην Ελλάδα και χρονολογικά εξελίσσεται μεταξύ 1919 και 1949. Αρχίζει με την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στην Οδυσσό και την φυγή της εκεί Ελληνικής παροικίας και τελειώνει το 1949, με το τέλος του ελληνικού Εμφυλίου πολέμου.
 
 
 
This program is made possible in part with public funds from
 
New York State Council on the Arts, a state agency & ΝΥC Department of Cultural Affairs
 
 
 
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5402&Itemid=30

Τελευταία ανανέωση ( 16.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >