Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow «Εφυγε» ο μίμος Μαρσέλ Μαρσό
«Εφυγε» ο μίμος Μαρσέλ Μαρσό Εκτύπωση E-mail
24.09.07
Ο ΜΑΡΣΕΛ Μαρσό, που απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συμμετείχε στη διάρκεια της μακράς καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας του σε δεκάδες ταινίες και από τους κριτικούς αναφέρεται συχνά ως «ο μίμος με τη μεγαλύτερη απήχηση, σε όλο τον κόσμο...».

 Δημιούργησε, πριν περίπου 60 χρόνια, την φιγούρα του «Μπιπ» - με το κόκκινο λουλουδάκι στο καπέλο του και την ολοφάνερη μελαγχολία του.

 «Οπως ακριβώς η μουσική, με παρόμοιο τρόπο κι η μίμηση δεν γνωρίζει ούτε όρια, ούτε εθνικότητες», τόνιζε ο Μαρσό. 

Ο διάσημος μίμος ξεκίνησε τις εμφανίσεις με θίασο το έτος 1948. Περιόδευε από το 1950 σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη παρουσιάζοντας ολόκληρες παραστάσεις μίμησης.

Το 1959, η εταιρεία, που στήριζε την καλλιτεχνική προσπάθεια, πτώχευσε...Μπόρεσε τελικά να ανασυσταθεί, μετά από 22 ολόκληρα έτη. 

Μία ταινία του Μαρσό, που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των φίλων της έντεχνης κωμωδίας είναι, ασφαλώς, η «Silent Movie» του Μελ Μπρουκς. Στο Στρασβούργο στην Αλσατία γεννήθηκε ο Μαρσό, την 22α Μαρτίου του 1923.

 Ο πατέρας του Μαρσέλ Μαρσό, κρεοπώλης, κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και μετά την Κατοχή σκοτώθηκε από τους Ναζιστές. Από το 1944, ο Μαρσέλ Μαρσό μαζί με τον αδελφό του ενίσχυσαν την γαλλική Αντίσταση. 

«Αν δεχθούμε πως το γέλιο και τα δάκρυα είναι τα χαρακτηριστικά της Ανθρωπότητας, τότε ασφαλώς όλες οι παιδείες επηρεάζονται, με έντονο τρόπο, από την τέχνη μου», αγαπούσε επίσης να λέει ο Γάλλος μίμος. 

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=540&Itemid=30

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote