Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η Γαλλία απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα
Η Γαλλία απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα Εκτύπωση E-mail
14.07.10

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση υιοθέτησε σε πρώτη ανάγνωση, με συντριπτική πλειοψηφία, το σχέδιο νόμου που απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα που κρύβει όλο το πρόσωπο, στους δημόσιους χώρους, παρά τις δικαστικές επιφυλάξεις και τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε το σχέδιο νόμου μεταξύ των Μουσουλμάνων.

Tο νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 335 ψήφους έναντι μιας. Όλη η δεξιά πτέρυγα ψήφισε υπέρ του σχεδίου νόμου. Η αντιπολίτευση (Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές, Πράσινοι) αρνήθηκε να μετάσχει στην ψηφοφορία. Το σχέδιο νόμου θα πάει το Σεπτέμβριο στη Γερουσία, οπότε και θεωρητικά εάν εγκριθεί εκεί, θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ ταχέως.

 
Μετά την ψηφοφορία η υπουργός Δικαιοσύνης Μισέλ Αλιό Μαρί δήλωσε ότι πρόκειται για μία νίκη τόσο για τη δημοκρατία όσο και για τις αξίες της Γαλλίας. "Οι αξίες της ελευθερίας κατά κάθε καταπίεσης που ταπεινώνουν τα άτομα, οι αξίες της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών κατά αυτών που προωθούν την ανισότητα και την αδικία" διευκρίνισε.
 
Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 μουσουλμάνες γυναίκες φορούν το νικάμπ στη Γαλλία, ωστόσο η απαγόρευση συναντά αντιδράσεις από μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού πληθυσμού. Στη Γαλλία ζουν πέντε εκατομμύρια Μουσουλμάνοι.
 
Σημειώνεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας βρίσκεται σε διαβούλευση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και το Βέλγιο.

NOOZ.GR

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5394&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων