Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Υπερδιπλάσιες οι υποθέσεις διαφθοράς
Υπερδιπλάσιες οι υποθέσεις διαφθοράς Εκτύπωση E-mail
13.07.10

Εντυπωσιακή αύξηση εμφανίζουν το πρώτο εξάμηνο φέτος, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, όλοι οι δείκτες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ασχολείται με τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

Εξετάζονται διπλάσιες υποθέσεις (αύξηση 102,67%), έχουν υποβληθεί υπερδιπλάσιες καταγγελίες (αύξηση 127,91%), ενώ σημαντική αύξηση (21,05%) καταγράφεται στις συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία και τις σχηματισθείσες δικογραφίες (20,75%).

Το εντυπωσιακό είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι την πρωτιά μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων στις υποθέσεις που ασχολήθηκε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, κατέχουν αστυνομικοί.
Ειδικότερα, από τις 456 υποθέσεις που χειρίστηκε η εν λόγω υπηρεσία, οι 360 αφορούν υπηρετούντες στην αστυνομία, 52 στο δημόσιο, 25 ιδιώτες και 19 άλλες υποθέσεις.
Η υπηρεσία αυτή ερευνά υποθέσεις διαφθοράς υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ, (αστυνομικοί κάθε βαθμού, συνοριακοί φύλακες, ειδικοί φρουροί) και υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Εφ εξής, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων «θα δημοσιεύει μέρος των διαθέσιμων στοιχείων της στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, υπηρετώντας την αρχή της διαφάνειας και της πρόσβασης του πολίτη στη δημόσια πληροφορία».

Παραλλήλως, αναφέρεται ότι «κάθε πολίτης μπορεί να καταγγέλλει ή να παρέχει πληροφορίες για υποθέσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας στην Αθήνα (210 8779700) και στη Θεσσαλονίκη (2310 531916) καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου».

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5390&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote