Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΤΟ 32ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΕΣΗΝΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Εκτύπωση E-mail
23.09.07

Του Σάκη Σερέτη

 

Με κυρίαρχο θέμα την διοργάνωση του 32ου συνεδρίου και  με ελεύθερη συμμετοχή και δικαίωμα λόγου για τα μέλη και άλλων συλλόγων, συνεδρίασε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου  το Δ.Σ της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά,στο ξενοδοχείο crowne plaza στην Νέα Υόρκη.

Η συνεδρίαση ειχε διάρκεια πέντε ωρών και κατά την εξέλιξη της συζητήθησαν ολα τα θέματα που απασχολούν την οργανωτική επιτροπή,η οποία εχει αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής  του συνεδρίου που οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας κατά το διάστημα απο 19-21Οκτωβρίου.Την διοργάνωση εχει αναλάβει ο σύλλογος Μεσσηνίων “Αριστομένης”και η  οργανωτική επιτροπή απαρτίζεται απο τους Α.Κοκαλιάρης  , Β.Καλύβα , Ειρ.Μπαλοδήμα, Μ.Ζωντανός, Κ.Ηλιόπουλος

Κ.Σκούντζος, Τ.Μπαλοδήμας, Κ.Νούφας, Γ.Θεοδωράτος, Χ.Κάργας, Γ.Καλύβας, Ε.Σκούντζος και Α.Ζωντανός.

 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν στις 19 Οκτωβρίου και την πρώτη ημέρα,εχουν προγραμματιστεί,οι ομιλίες του καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Κ.Νιάρχου και του διευθυντή του προγράμματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του κολεγίου του Κουίνς Δρ.Χ.Ιωαννίδη,που θα αναφερθούν στις ιστορικές στιγμές της εποχής εκείνης,κατά την οποία ο Ελληνικός λαός εδινε την δική του μάχη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει και την απονομή τιμητικών διακρίσεων,που θα απονεμηθούν στον δικηγόρο κ.Γεώργιο Μπίζο ο οποίος ήταν ο συνήγορος του Νέλσον Μαντέλα και στον φιλάνθρωπο επιχειρηματία κ.Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.

Μετά το τέλος της τελετής απονομής των τιμητικών διακρίσεων,η κυρία Γεωργία Ξανθάκου-Καραμάνου καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα δώσει διάλεξη με θέμα “Παιδεία Ομογενών και  πολιτιστική επιβίωση”.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα διεξαχθούν και οι προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου,του οποίου η θητεία ειναι διετής.Στο επίσημο δείπνο του Σαββάτου,θα εορτασθεί η 180η επέτειος της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, που εγινε στις 20 Οκτωβρίου του 1827 με την συμμετοχή των συμμαχικών δυνάμεων της Ρωσίας,της Γαλλίας και της Βρετανίας,των οποίων οι διπλωματικές αρχές εχουν κληθεί να παρευρεθούν με σκοπό να τους απονεμηθούν οι αρμόζουσες τιμές.

Ενα άλλο θέμα που απασχόλησε τους ανθρώπους της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας,ηταν η συγκέντρωση χρημάτων για τους πυροπαθείς καθώς και η αναδάσωση του Ταϋγετου που καταστράφηκε απο την φωτιά.

Για τον σκοπό αυτό εχουν ανοίξει ειδικό λογαριασμό και καλούν τους Μεσσήνιους να συνεισφέρουν με οποιες δυνάμεις διαθέτουν,για την ανακούφιση των συμπατριωτών μας.

Ενας λογαριασμός εχει ανοίξει στο Τορόντο στον Καναδά στην scotiabank και ο αριθμός ειναι #879160020071714,ομως όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να τηλεφωνήσει στον κ.Τ.Δημόπουλο στον αριθμό (416)536 2114,για το Σικάγο υπάρχει λογαριασμός στην Broadway bank και ο αριθμός ειναι #107526401και για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσεται στον κ.Θ.Τζαλαλή (905)764 0342.

Οσον αφορά την πολιτεία της Νέας Υόρκης μπορείτε να επικοινωνήσεται με τον Επίτιμο πρόεδρο κ.Τ.Κοκαλιάρη στον αριθμό (212)736 0353.

Μετά την λήξη των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ.Τάσος Δημόπουλος ,με δηλώσεις που  έκανε στον γράφοντα,χαρακτήρισε το επερχόμενο συνέδριο ιστορική καμπή για την Ομοσπονδία,ενώ παράλληλα τόνισε την σημαντική συμβολή της Γενικής Προξένου στην Νέα Υόρκη κ.Αικ.Μπούρα,η οποία ειναι αρωγός των προσπαθειών τους και εχει αναλάβει να προσκαλέσει τις διπλωματικές αρχές των χωρών (Ρωσία,Γαλλία,Αγγλία), στις οποίες  θα απονεμηθούν οι τιμητικές διακρίσεις για την συμμετοχή τουςστην ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Διμιουργική εργασία και πνεύμα πλήρους συνεργασίας ανέφερε πως  ειναι τα κύρια χαρακτηριστικά του επερχομένου συνεδρίου,ο Επίτιμος πρόεδρος της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας κ.Τ.Κοκαλιάρης,ο οποίος τόνισε “πως με τις τιμητικές διακρίσεις που θα απονείμουν στους εκπροσώπους των τριών χωρών που προανέφερα,αποδεικνύεται οτι οι Ελληνες δεν ξεχνούν την προσφορά τους, στον αγώνα για την ανεξαρτησία τους”.

Οσον αφορά τους πυροπαθείς αδελφούς μας,δήλωσε πως ειναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε στο υψος των περιστάσεων και τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας εχουν στρέψει αλλού το ενδιαφέρον τους,εχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Ομογενείς, να αποδείξουμε για άλλη μια φορά, το ζωντανό ενδιαφέρον μας για την Πατρίδα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=539&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote