Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ
ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ Εκτύπωση E-mail
07.07.10

 

 

Οι εκάστοτε εκλεγμένοι επικεφαλής αρχηγοί ακολουθώντας πιστά τους νόμους, καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων του οργανισμού και σεβόμενοι την διαφορετικότητα των άλλων, συμπορεύονται ειρηνικά και πολιτισμένα.

Αυτά βέβαια ισχύουν για τους σοβαρούς οργανισμούς, γιατί υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Όπως ας πούμε στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, όπου οι ηγεσίες της τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν τα μέλη της σαν ιθαγενείς –πελάτες και τους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Πηγή του κακού, η ανακύκλωση των ίδιων παραγόντων στις καρέκλες εξουσίας, που εμφανέστατα έχει δημιουργήσει και το υπάρχων άρρωστο κατεστημένο, μέσα από το οποίο οι μισοί που δεν εξελέγησαν, προσπαθούν με διάφορα τερτίπια και τρικλοποδιές να ρίξουν τους υπόλοιπους και όλοι μαζί τον οργανισμό στον γκρεμό.
Το σήριαλ των διοικητικών και οικονομικών ατασθαλιών, εξακολουθεί να τροφοδοτείται συχνά-πυκνά με νεότερα γαργαλιστικά επεισόδια, που ομολογουμένως μας άφησαν έκπληκτους από τον χαλαρό τρόπο αντιμετώπισης από τα αρμόδια όργανα, ενώ πιστοποιούν παράλληλα την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διακατέχει τους διαχειριστές αυτής της μίζερης κατάστασης.
Πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα, οι οποίοι παρερμηνεύοντας τον εθελοντισμό κατά το δοκούν, επαναλαμβάνουν τα λάθη τους και ύστερα με την μέθοδο της συγκάλυψης, τα κουκουλώνουν επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της ατιμωρησίας, που τείνει να αποδειχθεί η θηλιά στο λαιμό του οργανισμού.
Την συγκεκριμένη πρακτική έχει δοξάσει στον υπερθετικό βαθμό και το πρόσφατα απερχόμενο σύστημα εξουσίας, το οποίο στοιβάζοντας σκελετούς στα ντουλάπια του, παρουσιάζει μια έντεχνα καμουφλαρισμένη παραπλανητική εικόνα, αντικαθιστώντας την ωμή πραγματικότητα, της οποίας βασικά στοιχεία αποδίδουν σοβαρές ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Εκ των πραγμάτων η νέα διοίκηση υπό τον κ.Ηλία Τσεκερίδη, αναλαμβάνει την ηθική υποχρέωση να αντιμετωπίσει όλα τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και να ρίξει άπλετο φως, σε όλες τις σκοτεινές και περίεργες ιστορίες, οι οποίες οδήγησαν τον οργανισμό στα χαμηλά σκαλοπάτια της απαξίωσης.
Όμως μην φανταστείτε, ότι οι διοικούντες διδάξαντες την τέχνη της ατασθαλίας ήταν μόνοι τους σε αυτή την προσπάθεια.
Στην επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της μίζερης κατάστασης, που αφορά στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης, στρατολογήθηκαν εκτός από τα γνωστά γιουσουφάκια της διαπλοκής που βιοπορίζουν λασπολογώντας εκβιαστικά και κάποιοι φιλόδοξοι ομογενειακοί παράγοντες, των οποίων κάποιοι «εμπλεκόμενοι» φίλοι τους, περιέργως αποτελούν τον πυρήνα της ατασθαλίας που βασιλεύει τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία.
Το παράδοξο όμως είναι ότι όλοι αυτοί μαζί, προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η μίζερη κατάσταση δημιουργήθηκε με παρθενογένεση, ξεχνώντας προφανώς ότι και τα προηγούμενα χρόνια, οι ίδιοι κινούσαν τα νήματα εξουσίας.
Σήμερα μεταλλαγμένοι σαν χαμαιλέοντες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι άλλοι και οι άλλοι με την σειρά τους, επιστρέφουν αντίστοιχα τα πυρά σε αυτούς..
Τελικά ποιος φταίει;
Μήπως ο κύριος κανείς;
 
ΥΓ
Όσον αφορά στα γιουσουφάκια της διαπλοκής, που εξακολουθούν να σιτίζονται και να προαυλίζονται σπέρνοντας ζιζάνια και τόνους λάσπης παριστάνοντας τις θεραπαινίδες της αποκάλυψης, ήρθε η ώρα διαβάζοντας τα επίσημα αρχεία της Ομοσπονδίας, να πληροφορηθούμε τον ρόλο που έπαιξαν, καθώς και τα χρήματα που εισέπραξαν για το «συνέδριο» φάντασμα που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Τα καλύτερα έρχονται…..

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5378&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 16.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων