Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπανδρέου: Δεν πωλούνται τα ελληνικά νησιά
Παπανδρέου: Δεν πωλούνται τα ελληνικά νησιά Εκτύπωση E-mail
07.07.10

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού RAI 1 ( το μεγαλύτερο της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι "τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δεν αντιστοιχούν σε junk και πρέπει να προσέξουμε τις εταιρίες αξιολόγησης εκείνες που δρουν σε καθεστώς σύγκρουσης συμφερόντων, επιβραβεύοντας ή απορρίπτοντας τράπεζες και δημόσια ομόλογα, ανάλογα με την τάση της κάθε στιγμής".

"Θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, αλλά παραμένει το γεγονός ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε ριζικά την οικονομία μας, ώστε όποιος επιθυμεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, να είναι βέβαιος ότι κάνει μια καλή επένδυση", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 
Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου "αν αυτό σημαίνει ότι από την κρίση θα πρέπει να προκύψει ένας νέος Έλληνας πολίτης", ο πρωθυπουργός απάντησε ότι "σίγουρα δεν θα πρέπει να στοχεύει μόνον σε μια θέση δημοσίου υπαλλήλου, αλλά να είναι δημιουργικός και κοσμοπολίτης".
 
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian περί πώλησης ελληνικών νησιών, ο κύριος Παπανδρέου επανέλαβε ότι " τα νησιά δεν πωλούνται σε καμία περίπτωση. Τα νησιά μας είναι μια πηγή εσόδων που θέλουμε να αξιοποιήσουμε".
 
Τέλος, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους ιταλούς τηλεθεατές, θέλησε να ολοκληρώσει την συνέντευξή του προς το RAI 1 με την φράση "benvenuti in Grecia e buone vacanze", που στα ιταλικά σημαίνει "καλώς ήλθατε στην Ελλάδα και καλές διακοπές".
 

nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5376&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote