Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Καναδάς: Διακοπή ρεύματος «βυθίζει» στο σκοτάδι 250.000 κατοίκους
Καναδάς: Διακοπή ρεύματος «βυθίζει» στο σκοτάδι 250.000 κατοίκους Εκτύπωση E-mail
06.07.10

Διακοπή ηλεκτρικού σημειώθηκε σε μεγάλο τμήμα του Τορόντο, αφήνοντας στο σκοτάδι πάνω από 250.000 ανθρώπους, πλήττοντας ακόμη και την βασίλισσα της Αγγλίας Ελισσάβετ Β’ και τον σύζυγό της Φίλιππο, την ώρα που ο τελευταίος ετοιμαζόταν να απονείμει βραβείο σε μεγάλο ξενοδοχείο της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά.

 

Η διακοπή, της οποίας το μέγεθος δεν έχει υπολογισθεί, προκλήθηκε εν μέσω καύσωνα που πλήττει το Κεμπέκ και το Οντάριο, την επαρχία στην οποία βρίσκεται η μεγαλούπολη των 5,5 εκατ. κατοίκων.

 
Η βλάβη βύθισε στο σκοτάδι την αίθουσα όπου η εστεμμένη και ο σύζυγός της, που περαιώνουν σήμερα την επίσκεψή τους στον Καναδά, συμμετείχαν στην απονομή των βραβείων «Δούκας του Εδιμβούργου». Όρθιος, ενώπιον του κοινού, ο σύζυγος της βασίλισσας και επικεφαλής του Καναδικού κράτους, δεν πτοήθηκε από τη διακοπή και συνέχισε την τελετή υπό το φως των κεριών που στρατολογήθηκαν για τον φωτισμό της αίθουσας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Στο κέντρο της πόλης πολλοί σηματοδότες έσβησαν, όμως το μετρό συνέχισε να λειτουργεί κανονικά. Χωρίς να δώσει άλλη λεπτομέρεια για τα αίτια της διακοπής, η αστυνομία τόνισε πως έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε έναν από τους μετασχηματιστές ηλεκτρικού της πόλης.
 
kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5372&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 06.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote