Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Άνοιγμα λογαριασμών για δέκα πρώην υπουργούς και υφυπουργούς ζητάει η Εξεταστική για τη Siemens
Άνοιγμα λογαριασμών για δέκα πρώην υπουργούς και υφυπουργούς ζητάει η Εξεταστική για τη Siemens Εκτύπωση E-mail
06.07.10

Το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών για τα πρώην κυβερνητικά στελέχη που σχετιζόντουσαν με την Siemens από το 1997 ζήτησαν οι βουλευτές της Εξεταστικής, οι οποίοι έχουν δύο εβδομάδες – μέχρι το κλείσιμο της Βουλής- για να ολοκληρώσουν τις εργασίες της εξεταστικής για τη Siemens.

 O πρόεδρος της επιτροπής, Σ. Βαλυράκης, πρότεινε οι συνεδριάσεις να διακοπούν την Παρασκευή 16 Ιουλίου και να επαναληφθούν στα τέλη Αυγούστου κάτι που έγινε δεκτό από τους βουλευτές. Στις δύο αυτές εβδομάδες, θα περάσουν την πόρτα Βουλής οι Χρ. Βερελής και Μ. Λιάπης οι οποίοι θα ενημερώσουν την επιτροπή για τις συμβάσεις του ΟΣΕ.

 
Όπως έγινε γνωστό, προσεχώς θα λάβουν επιστολές που θα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών τους, οι δέκα πρώην υπουργοί και υφυπουργοί που έχουν υπογράψει ή υλοποιήσει συμβάσεις με την γερμανική εταιρία.
 
Σε κάθε περίπτωση, κοινή αίσθηση στο γεύμα που είχαν, ήταν πως τo ταξίδι στη Γερμανία για την εξέταση των διαχειριστών των “μαύρων ταμείων” της Siemens μετατίθεται για μετά το καλοκαίρι, εάν τελικά γίνει.
 
 Στην αναβολή του ταξιδιού συνέβαλλε και η μη προσκόμιση στοιχείων που θα βοηθούσαν στη διερεύνηση του σκανδάλου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της SIEMENS-Ελλάς, Π. Ξυνή, αν και στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σ. Βαλυράκη εξέφρασε την προθυμία συνεργασίας του.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5371&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote