Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ Εκτύπωση E-mail
02.07.10

Του Σάκη Σερέτη

Η σχολική περίοδος έφτασε στο τέλος της και δικαίως οι πρωταγωνιστές της μαθητές και δάσκαλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να φορτώσουν τις μπαταρίες τους για την επόμενη χρονιά.

Μια τελευταία μου επίσκεψη στο ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου Τζαμάικα, μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω μαζί με τους μαθητές, τις αναλύσεις καθώς και τις δυνατότητες εξέλιξης που παρουσιάζουν αρκετά επαγγέλματα, που θα μπορούσαν να ελκύσουν τους μικρούς μας φίλους.

Μια ματιά στα ονόματα των επισκεπτών που παραβρέθηκαν, για να εξηγήσουν αναλυτικά το αντικείμενο των επαγγελμάτων τους, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς συμπεριλαμβάνει διαφορετικές ειδικότητες που κάποια από αυτές, θα αποτελέσει πόλο έλξης και μελλοντικό στόχο των μαθητών.

Μs Grigoratos, Orthodontist

Hon. Georgalos, Judge

Mr. Theurer, Author

Mr. Belitsis, Attorney

Mr. Pego, Con EdisonEng.

Mr. Panos, Children's Entertainer

Ms. Nally, Bug inspector with a dog.

Ms. Spencer, District Attorney

Θεωρώντας ότι ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία τροφοδοτεί με ιδέες και οράματα τους αυριανούς πρωταγωνιστές της κοινωνίας μας, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια γέφυρα ρεαλιστικής προσέγγισης στην πραγματικότητα, θα ήθελα να συγχαρώ τον διευθυντή του σχολείου Δρ.Γεώργιο Μελικόκη, καθώς επίσης και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που συνέβαλλαν στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και να τους ευχηθώ καλό καλοκαίρι.

Όσον αφορά στην εικονογραφημένη επιστολή που μου έστειλαν τα παιδιά της 5ης τάξης, όπου διδάσκει η φιλόλογος Έλλη Τσάκου θα ήθελα να τους ευχαριστήσω από καρδιάς και να τους ευχηθώ καλή πρόοδο και φυσικά καλές διακοπές, πού τους αξίζουν δικαιωματικά.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5360&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote