Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Δέκα συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
ΗΠΑ: Δέκα συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας Εκτύπωση E-mail
30.06.10

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν 10 άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι διεξήγαγαν κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας τα τελευταία 20 χρόνια, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Οι αρχές αναζητούν και ένα ενδέκατο πρόσωπο, που εξακολουθεί να διαφεύγει. Εννέα από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνομωσία με στόχο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 
Οι συλλήψεις των υπόπτων, που μεταξύ τους περιλαμβάνονται τέσσερα ζευγάρια, πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μονκλέρ, στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Γιόνκερς της Νέας Υόρκης, στην Αλεξάντρια στη Βιρτζίνια, στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη.
 
Καθένας από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζει ποινές πενταετούς φυλάκισης για παράνομη δράση ως πράκτορας άλλης κυβέρνησης και επιπλέον 20ετή κάθειρξη για ξέπλυμα χρήματος.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας βρίσκονται σε θετικό επίπεδο, ειδικά όσον αφορά στις ηγεσίες των δύο χωρών. Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντμίτρι Μεντβέντεβ, μάλιστα, είχαν συνάντηση προσφάτως που τελικώς κατέληξε σε γεύμα με χάμπουργκερ σε εστιατόριο της Ουάσιγκτον.
 
Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη αντίδραση του Λευκού Οίκου καθώς και η αιτιολογία της Μόσχας.

nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5350&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote