Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στην έδρα του ΟΗΕ η Μπακογιάννη
Στην έδρα του ΟΗΕ η Μπακογιάννη Εκτύπωση E-mail
22.09.07
Στις έξι το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει τις επαφές της στη Νέα Υόρκη η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η αρχή θα γίνει με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι–Μουν.

Την Κυριακή, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Αχμέντ Αμπούλ Γκάιτ, με τον ειδικό αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτζ, με τους ομολόγους της, της Τουρκίας Αλί Μπαμπακάν και της Ιορδανίας Αλ Χατίμπ.

 Τη Δευτέρα η κ. Μπακογιάννη θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για τις Κλιματικές Αλλαγές.

 Στο περιθώριο των εργασιών της ειδικής αυτής Συνόδου, θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών, καθώς και με τον Σαουδάραβα ομόλογό της.

Την ίδια μέρα, η Ελληνίδα ΥΠΕΞ θα παρευρεθεί σε παράλληλη εκδήλωση στο περιθώριο των εργασιών της συνάντησης, στο επίσημο γεύμα υψηλού επιπέδου για τις Κλιματικές Αλλαγές, το οποίο φιλοξενείται από τους Προέδρους της Ινδονησίας και της Πολωνίας, τον Πρωθυπουργό της Δανίας και τον Υπουργό Φυσικών Πόρων της Κένυας, στο οποίο θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ.

ert        Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς και με τον Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς. Στο τέλος της ημέρας, η κ. Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει παρέμβαση σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Συνάντησης για τις Κλιματικές Αλλαγές.  Την Τρίτη, η κ. Μπακογιάννη θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το καθεστώς του Κοσόβου, Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ.  Ακολούθως, θα παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών της 62ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, Τζορτζ Μπους. Μετά θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς. Η κ. Μπακογιάννη θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη το απόγευμα της ίδιας ημέρας.     
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=535&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote