Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Περισσότερες συχνότητες για τηλεφωνία και Ίντερνετ στις ΗΠΑ
Περισσότερες συχνότητες για τηλεφωνία και Ίντερνετ στις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
29.06.10

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε χθες διάταγμα για την απελευθέρωση περισσότερων συχνοτήτων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η έκρηξη στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και του φορητού Ίντερνετ.

Περίπου 500 ΜΗz, που έως σήμερα φυλάσσονταν για τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης και των μέσων ενημέρωσης θα προσφερθούν σταδιακά μέσα στην επόμενη 10ετία στις φωνητικές τηλεπικοινωνίες και στην μετάδοση δεδομένων και βίντεο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η μελλοντική ανταγωνιστικότητα της Αμερικής και η ηγετική της φυσιογνωμία στις τεχνολογίες εδράζονται εν μέρει στη διαθεσιμότητα επιπλέον συχνοτήτων», τονίζει ο Ομπάμα, σημειώνοντας «ο κόσμος έχει περάσει πλέον στο ασύρματο και δεν θα πρέπει εμείς να υστερήσουμε».

«Αυτή η προσπάθεια θα διπλασιάσει σχεδόν τις διαθέσιμες συχνότητες για εμπορική χρήση, από ό,τι χρειάζονται τα πολυλειτουργικά κινητά τηλέφωνα έως τις ασύρματες συνδέσεις των φορητών υπολογιστών στο Ίντερνετ έως τις νέου τύπου επικοινωνίες, από μηχάνημα σε μηχάνημα», τονίζει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διάθεση επιπλέον συχνοτήτων μπορεί να αποφέρει «δεκάδες δισ. δολάρια», τα οποία θα επανεπενδυθούν «στη δημόσια ασφάλεια, στις επενδύσεις για υποδομές που δημιουργούν θέσεις εργασίας και για τη μείωση του ελλείμματος».

Η ποσότητα των δεδομένων που διακινούνται από τα ασύρματα δίκτυα αυξάνεται με ρυθμό άνω του 250% ετησίως, κυρίως λόγω των πολυλειτουργικών κινητών τηλεφώνων και των φορητών υπολογιστών, τονίζει ο Λευκός Οίκος.





kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5348&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 29.06.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote