Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Θύελλα για τα «εξαπτέρυγα»
Θύελλα για τα «εξαπτέρυγα» Εκτύπωση E-mail
28.06.10

Φωτιές άναψαν οι αποστροφές του Αντώνη Σαμαρά για «εξαπτέρυγα» και «δεκανίκια» καθώς και οι τοποθετήσεις του για το Μνημόνιο και την Οικονομία. Κυβέρνηση, ΛΑΟΣ και Ντόρα Μπακογιάννη αντεπιτέθηκαν με σκληρές δηλώσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου με νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο πόλεμος που μας κάνουν και τα δεκανίκια που επιστρατεύουν δείχνει τον φόβο τους για τη ΝΔ. Εκείνοι που υπέγραψαν το μνημόνιο λένε ότι δεν γινόταν τίποτε άλλο. Γιατί όμως δεν έπαιρναν μέτρα ηπιότερα και αποτελεσματικότερα νωρίτερα και πριν παραδόσουν τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας;», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Αυτοί που προσχώρησαν σε αυτή την πολιτική ως εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ λένε ότι ήταν τάχα ψήφος ευθύνης. Μόνο που τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό προβλέπονταν στο μνημόνιο. Δεν ήξεραν τι ψήφιζαν; η δεν το είχαν καταλάβει; Η πολιτική δεν είναι φλύαρα χαμόγελα και φτηνές ατάκες στα παράθυρα, η πολιτική είναι πράξη ευθύνης».

 

Κόμμα γεμάτο ρωγμές το ΠΑΣΟΚ

«Τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά το τριήμερο συνέδριο. Γυρίσαμε σελίδα. Αλλάζουμε κεφάλαιο» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και ευχαρίστησε τους σύνεδρους για τη μαζική και γόνιμη παρουσία τους και συμπλήρωσε: «Όποιος θέλει να ψάξει για ζητήματα ενότητας ας κοιτάξει το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα γεμάτο ρωγμές», σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Μας λογάριαζαν τελειωμένους και τώρα μας ξαναβρίσκουν μπροστά τους».

 

«Να βγούμε από το καβούκι μας»

Έστειλε επίσης μήνυμα εξωστρέφειας προς τα στελέχη του κόμματος, επισημαίνοντας: «Από αύριο ήρθε η ώρα να βγούμε από το καβούκι μας, να ανοιχτούμε στο λαό, όχι με την ξύλινη γλώσσα αλλά με επιχειρήματα, ήθος και χαμηλούς τόνους». Προχωράμε με εξωστρέφεια. Μεταφέρουμε το μήνυμα της στρατηγικής της ελπίδας παντού», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

 

Δέσμευση για κατάργηση ασύλου

 

O πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι στρατηγική του κόμματος είναι «να απαλλαγούμε από το μνημόνιο όσο το δυνατόν πιο σύντομα και τις δεσμεύσεις του και να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις». Εκτός του μνημονίου, δεσμεύθηκε ότι όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση θα καταργήσει το άσυλο στα πανεπιστήμια, αλλά και το μεταναστευτικό νόμο της κυβέρνησης και θα φέρει, όπως διευκρίνισε, νέα νομοθεσία με ασφαλιστικές δικλείδες.

 

 

Η αυλαία στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ πέφτει στις 8 το απόγευμα με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την εκλογή Μελών της Κεντρικής Επιτροπής

Απάντηση Πεταλωτή

Στον Αντώνη Σαμαρά απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής, δηλώνοντας:

Αποτελεί ύβρι για τον ελληνικό λαό, οι καταστροφείς της χώρας, να μιλούν για "παράδοση των κλειδιών από την Κυβέρνηση, για ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και για διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής". Σε όλα αυτά η Ν.Δ. επί έξι χρόνια αρίστευσε. Μας κατέστησε έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων, την πλέον αναξιόπιστη χώρα της Ευρώπης, μεθόδευσε αριστοτεχνικά και με τέλεια επαγγελματική δεινότητα τη δωρεά δημόσιας περιουσίας σε φιλικά της συμφέροντα και κατάφερε να εκτινάξει το έλλειμμα και το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη.

Ευτυχώς βέβαια ο κ. Σαμαράς φρόντισε στο κλείσιμο του συνεδρίου του κόμματός του να διασκεδάσει τον ελληνικό λαό. Μίλησε για αρραγή Ν.Δ. και για πρόβλημα ενότητας του ΠΑΣΟΚ».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5345&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote