Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η δύσκολη μάχη ψήφισης του ασφαλιστικού
Η δύσκολη μάχη ψήφισης του ασφαλιστικού Εκτύπωση E-mail
27.06.10

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Προβλέπει γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη ή στα 60 με 40 χρόνια ασφάλισης, ενώ στα 65 έτη θα συνταξιοδοτούνται από το 2013 και οι μητέρες ανηλίκων.

Επίσης, έως το 2015 θα αυξηθεί στα 60 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Δεν καταργείται η σύνταξη χηρείας και η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το σύνολο του ασφαλιστικού, αλλά και κατ΄ άρθρο, ενώ κάλεσε τους τρεις διαγραμμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους 4 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ να στηρίξουν την πρότασή του.

Το Μαξίμου πάντως εκπέμπει μήνυμα αυστηρής εσωκομματικής πειθαρχίας ενόψει της οριστικοποίησης των αλλαγών στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός θα θέσει στους βουλευτές ένα απλό δίλημμα: είτε ψηφίζουν άπαντες τα νομοσχέδια της κυβέρνησης είτε προκηρύσσει εκλογές, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Η λογική του κ. Παπανδρέου συνίσταται στο ότι δεν μπορεί σε κάθε νομοσχέδιο να παρουσιάζονται διαρροές βουλευτών, στερώντας ουσιαστικά τη δυνατότητα αποτελεσματικής διακυβέρνησης.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5344&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote