Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δεν τα «βρίσκουν» στην επιβολή φόρου στις τράπεζες οι ηγέτες του G8
Δεν τα «βρίσκουν» στην επιβολή φόρου στις τράπεζες οι ηγέτες του G8 Εκτύπωση E-mail
27.06.10

Η επιβολή ενός παγκόσμιου φόρου στις τράπεζες δεν βρίσκει μέχρι στιγμής σύμφωνους τους ηγέτες των οκτώ πλουσιότερων χωρών G8 που συναντώνται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Χάντσβιλ του Καναδά, όπως γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Λεν Έντουαρντς, βασικός εκπρόσωπος του Καναδά στη G8.

 

Αντίθετα, κάθε χώρα μπορεί να προχωρήσει όπως επιθυμεί, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας, της Γαλλίας ή της Βρετανίας που τάσσονται υπέρ της επιβολής ενός φόρου στις τράπεζες.

 

Οι χώρες που δεν χρησιμοποίησαν χρήματα των φορολογούμενών τους ή οι τράπεζες των οποίων δεν χρεοκόπησαν δεν προτίθενται να υιοθετήσουν έναν τέτοιο φόρο, δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Σούλας, εκπρόσωπος Τύπου του Καναδού πρωθυπουργού Στήβεν Χάρπερ.

 

«Ομως καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι οι χώρες που χρησιμοποίησαν δημόσιο χρήμα ή οι τράπεζες των οποίων χρεοκόπησαν θέλουν να επιβάλλουν έναν φόρο στις τράπεζες», πρόσθεσε.

Εκτίμησε ακόμη πως η «η G20 μπορεί να παίξει ένα ρόλο, να δημιουργήσει το πλαίσιο, όμως τελικά η προσέγγιση θα καθορίζεται σε εθνικό επίπεδο».

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5343&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote