Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αβραμόπουλος: Ξεκινάμε νέα πορεία
Αβραμόπουλος: Ξεκινάμε νέα πορεία Εκτύπωση E-mail
26.06.10

Ξεκινάει μια νέα πορεία, η οποία συνοδεύεται από βαθιές αλλαγές, ώστε η καινούργια ΝΔ να ανοίξει τον δρόμο στην νέα μεταπολίτευση, τόνισε από το βήμα του 8ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην εναρκτήρια ομιλία του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα αργήσει η μέρα που οι Ελληνες πολίτες θα εμπιστευθούν στη ΝΔ η διακυβέρνηση της χώρας.
Περιγράφοντας το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, σημείωσε:

«Δημιουργούμε τη μεγάλη σύγχρονη προοδευτική και δημοκρατική κεντροδεξιά, την παράταξη η οποία με πολιτικο-ιδεολογικό πυλώνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, προσεγγίζει τις ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά συγγενείς δυνάμεις του φιλελεύθερου δημοκρατικού και κοινωνικού κέντρου, την παράταξη που μέσα από την αμφίπλευρη διεύρυνση, φιλοδοξεί να ανασυνθέσει το μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος».

«Η σύγχρονη ΝΔ εκτείνεται από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τα όρια της δημοκρατικής δεξιάς» συνέχισε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ «με ισχυρό πολιτικό οπλοστάσιο, κρυστάλλινες θέσεις είναι έτοιμη να δώσει νέους νικηφόρους αγώνες και να καταστεί και πάλι αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης».

Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για αναχρονιστικές νοοτροπίες, κατεστημένες αντιλήψεις και παθογένειες «που μας οδήγησαν στην πρόσφατη εκλογική συντριβή» και τόνισε ότι «βάζουμε τα θεμέλια για μια παράταξη, χωρίς κλειστές πόρτες, για ένα ανοιχτό κόμμα».

«Η επόμενη μέρα φέρνει την καινούργια ΝΔ με ξεκάθαρη πολιτικοϊδεολογική ταυτότητα και στρατηγική να ξεκινάει μια νέα πορεία ελπίδας και προοπτικής» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, παραδέχθηκε πως «όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, το οποίο δεν διστάσαμε να αναλάβουμε», αλλά επέκρινε έντονα τη σημερινή κυβέρνηση: «Κατάφερε με την πολιτική της να μετατρέψει την οικονομική κρίση σε κρίση δανεισμού και κοινωνικής απαξίωσης, που εκθέτει την Ελλάδα στον κόσμο και πλήττει τη διεθνή της εικόνα».

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια: «Οι τρομοκράτες χτύπησαν στην καρδιά της εθνικής ασφάλειας, με μια πρωτοφανή πράξη στα τρομοκρατικά χρονικά της Ελλάδας» ανέφερε και εξέφρασε την θλίψη του αλλά και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και στο Σώμα των Ελλήνων Αστυνομικών.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5337&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote