Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Βελγίου στο στόχαστρο του σεξουαλικού σκανδάλου
Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Βελγίου στο στόχαστρο του σεξουαλικού σκανδάλου Εκτύπωση E-mail
25.06.10

Στην έδρα της βελγικής Καθολικής Εκκλησίας εισέβαλαν  οι βελγικές αρχές, που ερευνούν  κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας Βρυξελλών για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Στόχος των αρχών έγινε το πρώην γραφείο του Γκόντφριντ Ντάνεελς, που αποχώρησε από το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μεσελέν Βρυξελλών τον Ιανουάριο, ύστερα από πολυετή θητεία. Παράλληλα, εισέβαλαν και στο σπίτι του και πήραν τον υπολογιστή του. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, η αστυνομία του ζήτησε να συνοδεύσει τους αξιωματικούς στον καθεδρικό του Μεσελέν γιατί είχαν πληροφορίες ότι μπορεί να υπήρχαν εκεί αρχεία σχετικά με την υπόθεση.

Παράλληλα, έρευνα πραγματοποιήθηκε και στα γραφεία ανεξάρτητης επιτροπής που συγκροτήθηκε για να ερευνήσει τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το Βέλγιο είναι μια από τις πολλές χώρες, στις οποίες έγιναν πρόσφατα καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερωμένους.

«Η εισαγγελία έλαβε πρόσφατα σειρά κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράχθηκε από ιερείς», επισήμανε ο εκπρόσωπος Ζαν Μαρκ Μεγιέρ, τονίζοντας ότι «οι έρευνες διατάχθηκαν για αν ελεγχθούν οι κατηγορίες αυτές».

Δημιουργούν ειδικό Ταμείο

Την ίδια ώρα, στην Αυστρία, η Καθολική Εκκλησία προχωρά στην ίδρυση Ταμείου για την αποζημίωση των θυμάτων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερωμένους.

Τουλάχιστον 1.000 Αυστριακοί ήρθαν τους τελευταίους μήνες σε επαφή με ειδικούς για να μιλήσουν για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Αν και οι επίσκοποι υιοθέτησαν νέα μέτρα για να αντιμετωπίζουν αυτά τα περιστατικά με τρόπο «διαφανή και δίκαιο», δεν ελήφθη η απόφαση να καταλήγουν οι καταγγελίες στις δικαστικές αρχές.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5335&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote