Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραιτήθηκε ο στρατηγός ΜακΚρίσταλ
Παραιτήθηκε ο στρατηγός ΜακΚρίσταλ Εκτύπωση E-mail
24.06.10

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, λίγο μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο, ύστερα από μία 30λεπτη συνάντηση που είχε μαζί με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε αποδεκτή «με λύπη» την παραίτηση του ανώτατου διοικητή λέγοντας ότι «έκανε το σωστό».

Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε δηλώσει ότι τα σχόλια του στρατηγού Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ για την αμερικανική κυβέρνηση αποδεικνύουν "λανθασμένη κρίση". Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα πάρει καμία απόφαση για το μέλλον του πριν τον συναντήσει σήμερα στην Ουάσινγκτον.

"Πιστεύω ότι είναι φανερό πως το άρθρο που τον αφορά, καθώς επίσης και το περιβάλλον του, αποδεικνύουν έλλειψη ορθής κρίσης", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός στρατηγός αποχώρησε λίγο πριν την προγραμματισμένη σύσκεψη ανώτατων στελεχών για το Αφγανιστάν, στην οποία είχε κληθεί να παραστεί και ο ίδιος.

Δεν αλλάζει η στρατηγική για το Αφγανιστάν

Τη θέση του διοικητή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν αναλαμβάνει με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα, ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο δεν θα υπάρξει αλλαγή στην στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Με δηλώσεις του και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, τόνισε ότι θα διατηρηθεί αμετάβλητη η προσέγγισή του στο θέμα του Αφγανιστάν. "Η στρατηγική εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και οι δυνάμεις μας θα εξακολουθήσουν να υλοποιούν αυτή τη στρατηγική", ανέφερε.

Καρζάι: Σέβομαι την απόφαση Ομπάμα

Την απογοήτευσή του για την παραίτηση του ΜακΚρίσταλ εξέφρασε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Αμερικανού προέδρου. "Ελπίζαμε ότι δεν θα συνέβαινε αυτό, αλλά ελήφθη μια απόφαση και εμείς θα την σεβαστούμε. Ο πρόεδρος θα συνεργαστεί με τον αντικαταστάτη του στρατηγού Μακρίσταλ", ανέφερε ο εκπρόσωπος της αφγανικής προεδρίας Ουαχίντ Ομερ.

Βρετανός στρατηγός στην ηγεσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Ο Βρετανός στρατηγός Νικ Πάρκερ θα αναλάβει προσωρινά την ηγεσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στη θέση του παραιτηθέντος, ΜακΚρίσταλ. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο στρατηγός Πάρκερ θα έχει το γενικό πρόσταγμα των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν μέχρι να επικυρωθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο η τοποθέτηση του στρατηγού Πετρέους στη θέση αυτή.

Η Βρετανία παραμένει "απολύτως προσηλωμένη" στη στρατηγική που έχει χαραχθεί στο Αφγανιστάν παρά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα για αντικατάσταση του γενικού διοικητή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Αμερικανός πρόεδρος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία συμφώνησαν ότι ο στρατηγός Πετρέους είναι ο πλέον κατάλληλος για την αντικατάσταση του Μακ Κρίσταλ.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5332&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 24.06.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote