Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ…..
ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ….. Εκτύπωση E-mail
23.06.10

Του Σάκη Σερέτη

 
Η εκλογή μου στην εφορευτική επιτροπή που διεξήγαγε τις εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , ήταν και ο βασικός λόγος που «σιώπησα» και δεν έγραψα τίποτε σχετικό με τις εκλογικές διεργασίες, καθόσον δεν θεώρησα ότι είναι δίκαιο και δεοντολογικό, να χρησιμοποιήσω τις πληροφορίες και όλα αυτά που βίωνα σαν εκλεγμένο μέλος αυτής της επιτροπής.

Ωστόσο οι διαρροές στρεβλών πληροφοριών καθώς και η επιλεκτική ενημέρωση από ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, αποτελούν πλέον αναμφισβήτητο γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν έχουμε όλοι μας, τον ίδιο δείκτη ευαισθησίας και σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις της εφορευτικής επιτροπής να περάσουν στο μικροσκόπιο της αμφισβήτησης, εξ αιτίας αυτής της πρακτικής

Δυστυχώς τον χορό της αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων, που είχε σαν πρωταρχικό στόχο να υποβαθμίσει το κύρος του γράφοντος και του κ.Γρηγόρη Τζώρτζη , εκτός από τους κλασικούς λασπολόγους που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ,τον έσυραν και άτομα που υπηρέτησαν την Ομοσπονδία, οι οποίοι προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, θεωρούσαν ότι η εφορευτική επιτροπή είχε πάρει οδηγίες από εξωθεσμικά κέντρα και θα τις εκτελούσε πειθήνια χωρίς ηθικές αναστολές.
Αυτό έχει να κάνει με την ψευδή φημολογία, περί αποκλεισμού από τις εκλογές, του ενός ψηφοδελτίου από την εφορευτική επιτροπή, η οποία διοχετεύθηκε έντεχνα από τους γνωστούς λασπολόγους, προκειμένου να αμφισβητηθεί το κύρος και η εντιμότητα των προθέσεων των μελών της εφορευτικής επιτροπής.
Η εφορευτική επιτροπή όμως, δεν είχε λάβει καμία τέτοια απόφαση και ούτε ήταν στις προθέσεις της να αποκλείσει τον ένα συνδυασμό , αντίθετα ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον δικηγόρο κ.Βασίλειο Σφυρόερα και προσπαθούσε με την βοήθεια του, να λειτουργήσει νόμιμα και αντικειμενικά, αποφεύγοντας τα λάθη της εφορευτικής επιτροπής του 2006, που οδήγησαν σε μονοκρατορικές εκλογές και δικαστικές διαμάχες.
Άλλωστε η συμμετοχή και των δυο συνδυασμών στις εκλογές της 19ης Ιουνίου, αποδεικνύει ότι η εφορευτική επιτροπή λειτούργησε δημοκρατικά και δεν λειτούργησε εκδικητικά όπως διέδιδαν οι διάφοροι λασπολόγοι.
Έχει δε ιδιαίτερη σημασία το γεγονός, ότι αυτό το θέμα είχε λυθεί από την εφορευτική επιτροπή και δεν αποτέλεσε σημείο πίεσης από την ομάδα Καλαμαρά. και τα εξαπτέρυγα του.
Ωστόσο για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του άρθρου, θα ήθελα να αναφερθώ στην εμφανέστατη διάθεση ξεκαθαρίσματος προσωπικών λογαριασμών του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, με τον κ.Ντίνο Ράλλη και κατ΄ επέκταση με τον σύλλογο Νισυρίων Νέας Υόρκης,
που αποτέλεσε σημείο αναφοράς μαζί με άλλα 4 θέματα και σήμανε, την έναρξη των εκβιαστικών πιέσεων προς την εφορευτική επιτροπή, της οποίας τις αρμοδιότητες για πρώτη φορά στα χρονικά της Ομοσπονδίας, προσπάθησε να υποβαθμίσει κατά το δοκούν η ομάδα του Δ.Καλαμαρά .
Η εφορευτική επιτροπή εξετάζοντας την ένσταση του εν λόγω συλλόγου, που αφορούσε στον αποκλεισμό του από την εκλογική διαδικασία της 19ης Ιουνίου λόγω μη έγκαιρης πληρωμής της συνδρομής του, αποφάσισε ομόφωνα να επιτρέψει την συμμετοχή τους στις εκλογές, επιρρίπτοντας βασικές ευθύνες στα αρμόδια όργανα του οργανισμού που λειτούργησαν εντελώς ανεύθυνα και ερασιτεχνικά.
Λαμβάνοντας δε υπόψη, την αποδεδειγμένα παντελή έλλειψη ελέγχου από την συμβουλευτική επιτροπή, που θα μπορούσε στο πλαίσιο των εντεταλμένων από το καταστατικό ελέγχων της, να ενημερώσει εγκαίρως και αρμοδίως για αυτή την παράλειψη, διαπίστωσε την ανορθόδοξη τακτική των μελών της συμβουλευτικής επιτροπής, να εφαρμόζει τον νόμο επιλεκτικά.
Άσε που δυο από τα πέντε μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής ,κακώς συμμετείχαν στις εργασίες της, καθόσον οι σύλλογοι που προέχονταν εμφανίζονται να έχουν πληρώσει καθυστερημένα τις συνδρομές της χρονιάς του 2009 και 2010, την 31η Μαρτίου 2010.
Ιδού τι αναφέρει το άρθρο 5 παράγραφος 3 για αυτή την περίπτωση.
Μέλη της Ομοσπονδίας τα οποία καθυστερούν την εξόφληση της ετήσιας συνδρομής των, πέραν του εξαμήνου από της έναρξης του οικονομικού έτους, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου, αναστέλλεται η συμμετοχή τους στις διεργασίες της Ομοσπονδίας, στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και οι αντιπρόσωποί τους συμμετέχουν στις Γ.Σ. σαν απλοί παρατηρητές, μέχρις ότου τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία οι φορείς στους οποίους ανήκουν. Οι Αντιπρόσωποι, τακτικοί ή αναπληρωματικοί, των μελών της Ομοσπονδίας, που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο και οι οποίοι εχουν εκλεγεί κανονικώς ως μέλη του Δ.Σ. ή των Μόνιμων Επιτροπών, αναστέλλεται η συμμετοχή τους στις διεργασίες των Γ.Σ. μέχρις ότου οι οικείοι φορείς τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους στην Ομοσπονδία.
Όπως καταλαβαίνεται έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα και έρχονται μετά οι δήθεν νομιμόφρονες, να απειλούν θεούς και δαίμονες, ζητώντας να εφαρμοστεί η όποια έκθεση της συμβουλευτικής επιτροπής.
Όμως αυτοί που θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο, (κύριοι της συμβουλευτικής επιτροπής), θα πρέπει αποδεδειγμένα να είναι οι πρώτοι που τον ακολουθούν και όχι οι πρώτοι που τον παραβιάζουν.
Η εφορευτική επιτροπή, ζητώντας να υπογραφτούν οι δηλώσεις περί λευκού ποινικού μητρώου από όλους τους υποψηφίους, αφού συμβουλεύτηκε τον δικηγόρο Βασίλειο Σφυρόερα για την νομιμότητα της απόφασης της, σας έδειξε τον δρόμο καταθέτοντας πρώτη τις αντίστοιχες δηλώσεις και των πέντε τακτικών μελών της .
Εσείς εκλεγμένοι της συμβουλευτικής επιτροπής, γιατί δεν ελέγξατε την εγκυρότητα των μελών της επιτροπής σας;
Ωστόσο για να επανέλθω στο θέμα των Νισυρίων, επισημαίνω ότι η ίδια απόφαση περιλάμβανε και τους συλλόγους Πατρινών «Κωστής Παλαμάς» και της Παν-Κορινθιακής αδελφότητας, οι οποίοι είχαν αποστείλει έγγραφο αίτημα συμμετοχής στις εκλογές και η εφορευτική επιτροπή, χρησιμοποιώντας περίπου τα ίδια κριτήρια σκέψης είχε αποφασίσει να επιτρέψει την συμμετοχή τους.
Όμως αυτό δεν άρεσε στον κ.Δ.Καλαμαρά και στην ομάδα του και επικαλούμενοι το άγνωστο για την εφορευτική επιτροπή, καταστατικό λειτουργίας του οργανισμού που έχει γραφτεί στην Αγγλική γλώσσα, ζήτησαν να ανακληθεί η προηγούμενη ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής, η οποία επέτρεπε την συμμετοχή των Νισυρίων, των Πατρινών και των Κορινθίων στην εκλογική διαδικασία.
Το μανιφέστο που εξέδωσε η ομάδα Καλαμαρά υπό μορφή αποφάσεως του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και το οποίο σαν έγκυρο εξερχόμενο έγγραφο της Ομοσπονδίας, θα έπρεπε να φέρει και την υπογραφή του Γενικού γραμματέα Π.Γαλάτουλα , υπέγραψαν οι κκ. Δ.Καλαμαράς και Ι.Γκόρος και σας το παραθέτω για την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Όσον αφορά την απαιτούμενη απαρτία των μελών του διοικητικού συμβουλίου, που έλαβαν μέρος σε αυτη την επαναστατικής ιδέας συνεδρίαση, με την συγγραφή του μανιφέστου της οργής, ποιός την ξέρει;
 
.
FEDERATION OF HELLENIC SOCIETIES OF GREATER NEW YORK, INC.
STATHAKION CENTER 22-5129™ St., Astoria, NY 11105
 
BOARD OF DIRECTORS CORPORATE RESOLUTION OF THE
FEDERATION OF HELLENIC SOCIETIES OF GREATER NEW YORK, INC.
 
WHEREAS the undersigned, DEMETRIUS G. KALAMARAS, President and JOHN
GOROS, 1st ASST. SECRETARY of THE FEDERATION OF HELLENIC SOCIETIES OF
GREATER NEW YORK, INC., (hereinafter the "Corporation") a domestic Not-for-Profit
Corporation duly organized and existing under the laws of the State of New York, having its
principal place of business at 22-51 29th, Astoria, New York 11105, do hereby certify that:
WHEREAS at a meeting of the Board of Directors of the Corporation, duly called and
held at the Corporate offices on the 17th day of June, 2010, at which time a quorum was
present and acted throughout, the Board of Directors, with the best interests of the Corporation
in mind, unanimously adapted the following resolutions, which have not been modified or
rescinded:
RESOLVED, that inasmuch as the Election Committee, being duly charged to limit its
scope to that specifically provided for in the By-Laws of the Corporation, as filed with the
State of New York; the findings of the Advisory Committee, as duly elected by the General
Assembly, whose findings have been reviewed and approved by the General Assembly, the
paramount decision making body of the Corporation; and as guided by the Rules of Operation
of the Corporation, shall conduct the June 19, 2010 Election of the Board of Directors
consistent with the above and shall not exceed its jurisdiction and/or its limited authority; and
IT IS FURTHER RESOVED, that in the event that the Election Committee acts
beyond its scope, as detailed in the above referenced documents and/or inconsistent with the
findings of the Advisory Committee, that the Elections shall be halted and adjourned pending
the calling of a Special General Assembly who shall be charged with resolving such matters.
Neither the Certificate of Incorporation nor its By-Laws contain any special
requirements as to the number of Directors required to pass such resolutions, other than a
majority vote upon the establishment of a quorum, nor are there any prohibitions against same.
IN WITNESS WHEREOF, the undersigned have hereto affixed their hand and sealed
this 17th day of June 2010.
 
 
 
Ούτε λίγο ούτε πολύ, το πνεύμα του εγγράφου, αποδεικνύει την θέληση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου να μην επιτρέψει την διεξαγωγή των εκλογών, αν δεν ικανοποιηθούν ετσιθελικά τα αιτήματα τους, από μια επιτροπή που εξελέγη δημοκρατικά και νόμιμα από την γενική συνέλευση των μελών του οργανισμού, με σκοπό να ελέγξει και να διεξάγει νόμιμες εκλογές,όπως ορίζει το φανερό καταστατικό και όχι το άλλο, που μας έβγαλαν σαν άσσο απο το μανίκι στο παρά πέντε.
Το εκβιαστικό δίλλημα μιας αναπάντεχης και αδικαιολόγητης συνάμα αναβολής των εκλογών, ήταν έμφανέστατο και αποδεικνύει την θέληση της ομάδας Καλαμαρά να παραμείνει στην εξουσία, μέχρι να γίνει μια γενική συνέλευση που θα αποφάσιζε για την τύχη των εκλογών. Δηλαδή καλό Σεπτέμβριο.
Όμως αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και παλαιότερα αν θυμάστε....
Ωστόσο η επιτροπή έπρεπε να αποφασίσει το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουνίου, αν θα υποκύψει στις εκβιαστικές πιέσεις και αναθεωρώντας ειλημμένες αποφάσεις της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα της ομάδας του Δ.Καλαμαρά , προκειμένου να εξευμενιστούν οι δημοκράταροι φωστήρες της και να δώσουν την εντολή στους κλειδοκράτορες του θεσμού, να ανοίξουν τις πόρτες, για να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογές της 19ης Ιουνίου.
 
ΥΓ.
Η ιστορία έχει και συνέχεια……..
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5330&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote