Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Καναδάς αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία
Ο Καναδάς αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία Εκτύπωση E-mail
21.09.07
Με τη συνταγματική της ονομασία αναγνώρισε  σε διμερές επίπεδο την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ο Καναδάς. Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, την οποία και θα μεταφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη προς τον Καναδό ομόλογό της σε τηλεφωνική επικοινωνία.  

«Η απόφαση αυτή δεν μας ικανοποιεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος. 

«Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Καναδό ομόλογό της εντός της ημέρας για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης και να επιβεβαιώσει τη σταθερότητα και αποφασιστικότητα της ελληνικής πολιτικής στο ζήτημα της ονομασίας» επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

 Ο Γιώργος Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση του Καναδά αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα για χρήση στις διμερείς τους σχέσεις, ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ονομασία ΠΓΔΜ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως καθορίζεται στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 

Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτή η απόφαση δυσαρεστεί τις εκατοντάδες χιλιάδες των Καναδών πολιτών ελληνικής καταγωγής που ζουν εκεί».  Η αντίδραση της αντιπολίτευσης  

Πώς αντέδρασε η ΠΓΔΜ 

Στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησής του για την απόφαση της κυβέρνησης του Καναδά να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

 «Ενημερωθήκαμε, μέσω της πρεσβείας μας στην Οτάβα, για την απόφαση του Καναδά να αναγνωρίσει τη χώρα μας με τη συνταγματική της ονομασία. Πρόκειται για ένα καλό νέο. Ο Καναδάς είναι μια πολύ σημαντική και ισχυρή χώρα, με την οποία έχουμε πολύ καλές σχέσεις.

 Επίσης, στον Καναδά ζουν και πολλοί Μακεδόνες και εμείς χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή της κυβέρνησης του Καναδά». Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε:

 «Η κίνηση αυτή των κυβερνώντων τον Καναδά ενισχύει επιπρόσθετα τη διεθνή θέση της Μακεδονίας αναφορικά με ένα από τα σημαντικότερα για μας ζητήματα, αυτό της διατήρησης της συνταγματικής μας ονομασίας». Την απόφαση της κυβέρνησης του Καναδά χαιρέτισαν εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κόμματων στην ΠΓΔΜ, ενώ τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων την προέβαλαν ως πρώτη είδηση.

 Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=533&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 21.09.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote