Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απέκλεισε τα σενάρια «αναδιάρθρωσης»
Απέκλεισε τα σενάρια «αναδιάρθρωσης» Εκτύπωση E-mail
22.06.10

Φως στο τούνελ βλέπει ο πρωθυπουργός για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση. Ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη Τύπου προς τα ελληνοαμερικανικά ΜΜΕ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα που έχουμε πάρει σε ό,τι αφορά το έλλειμμα» και επιτέθηκε στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας:

«δυο μέρες πριν από τις εκλογές είχε παρουσιάσει στοιχεία στην ΕΕ ότι το έλλειμμα είναι μόνο 6% ενώ εμείς βρήκαμε πάνω από 12%. Αυτό και μόνο ήταν αρκούσε για να καταρρακωθεί η αξιοπιστία της χώρας».

Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι «αυτή εκ των πραγμάτων θα αφορά την πρόσφατη περίοδο, όλα αυτά που έγιναν και είναι πασιφανή, αλλά θα είναι και μια εξέταση και των πρακτικών διαφόρων τραπεζών από το παρελθόν. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχουμε μπορεί να ξεκινήσουμε και τη διαδικασία τη δικαστική».

 
 
Ο πρωθυπουργός μίλησε με τα πλέον θερμά λόγια στους Έλληνες της διασποράς, τους οποίους και ευχαρίστησε για το γεγονός ότι «βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας» και εξέφρασε τη σκέψη για έκδοση ενός κρατικού ομολόγου που θα απευθυνθεί και προς τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Σκληρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για «κάκιστη διαχείριση των χρημάτων». «Εμπέδωσαν στον ελληνικό λαό ένα αίσθημα, θα μπορούσε να πει κανείς, ανευθυνότητας, γιατί σου έλεγε ο άλλος "γιατί εγώ να πληρώσω όταν αυτοί που με κυβερνούν δεν τιμωρούνται, δεν υπάρχει διαφάνεια» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και συμπλήρωσε ότι «εμείς προσπαθούμε τώρα να εμπεδώσουμε το αίσθημα της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της ευνομίας, απόδοσης ευθυνών όπου υπάρχουν.

 
 

Είναι μια δύσκολη, αλλά και λειτουργική διαδικασία για το πολιτικό σύστημα η οποία θα μπορέσει να φέρει και μεγαλύτερη αξιοπιστία και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ίδια την πολιτεία, με καταπολέμηση της διαφθοράς και πάταξη της φοροδιαφυγής».

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Συνέντευξη στο Bloomberg: Οι αγορές χρειάζονται χρόνο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Bloomberg» και η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη, σημαντική όπως τη χαρακτήρισε, μείωση τόνισε σημαντικά το έλλειμμα της χώρας, είτε μέσω της μείωσης των δαπανών είτε μέσω της αύξησης των εσόδων από φόρους, ενώ υπογράμμισε ότι «οι αγορές χρειάζονται χρόνο για να δουν και να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης από την ΕΕ και την ΕΚΤ, το οποίο προσφέρει, όπως είπε, «τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση για να μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αλλαγών» και αρνήθηκε ότι υπάρχει περίπτωση η χώρα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ξανά ότι «κάποια από τα μέτρα είναι άδικα» και ότι κατανοεί τη δυσφορία των πολιτών, σημειώνοντας όμως ότι τα μέτρα «είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της Ελλάδας και ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί αυτή την αναγκαιότητα».

Οπως η Εθνική...

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, ο Ελληνας πρωθυπουργός απάντησε ότι «η ομάδα νίκησε γιατί οι παίκτες επέδειξαν ομαδικό πνεύμα, κάτι που χρειάζεται και η Ελλάδα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση»

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παραχώρησε επίσης συνεντεύξεις και σε άλλα ΜΜΕ των ΗΠΑ και του Καναδά, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ).

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5322&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote