Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
20.06.10

 

Της Χαράς Σαριδάκη

Με την συμμετοχή 168 αντιπροσώπων των συλλόγων –μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και με την παρουσία ιδιωτικού αστυνομικού προς αποφυγήν τυχόν επεισοδίων, διεξήχθησαν οι χθεσινές εκλογές που σηματοδότησαν την αλλαγή ηγεσίας στον Οργανισμό.

Ο συνδυασμός νέοι ορίζοντες με επικεφαλής τον κ. Ηλία Τσεκερίδη, απέσπασε 98 ψήφους και με ποσοστό 59% κατέλαβε 14 θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ ο συνδυασμός Ελληνοαμερικανική κίνηση με επικεφαλής τον κ. Δημήτριο Δημητρίου, συγκέντρωσε 69 ψήφους και με 7 συμβούλους συμπληρώνει το νέο σχήμα του Οργανισμού.

Η εκλογική διαδικασία άρχισε από το πρωί στις 09.00 και τελείωσε στις 06.00 το απόγευμα με το κλείσιμο της κάλπης, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν επίσημα από την εφορευτική επιτροπή μιάμιση ώρα αργότερα.

Η εφορευτική επιτροπή σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας της οργάνωσης, θα δέχεται ενστάσεις μέχρι τις 05.00 το απόγευμα της Παρασκευής 25ης Ιουνίου.

Από τον συνδυασμό Νέοι Ορίζοντες εξελέγησαν οι κάτωθι:

Ηλίας Τσεκερίδης (Πρόεδρος), Κωσταντίνος Λαμπράκης (αντιπρόεδρος),Πέτρος Γαλάτουλας (γενικός γραμματέας) Χρήστος Βουρνάς (ταμίας) , Κλεάνθης Μεϊμάρογλου,(75) Γεώργιος Καλύβας (74), Αθανάσιος Αρώνης (70),Βασίλειος Εγγλέζος (69),Κων/νος Κατσάνος (68),Φροίξος Γκούσης (67), Κων/νος Τομόπουλος (66),Αργύρης Κατός (65),Γεώργιος Μπελεγκρίνης (64),Αθανάσιος Κοράκης (64) και αναπληρωματικά μέλη ο Γεώργιος Χρυσομαλλίδης (58) και Γεώργιος Παράλαιμος (49).

Όσον αφορά στον συνδυασμό Ελληνοαμερικανική κίνηση εξελέγησαν, Δημήτριος Δημητρίου, Νικόλαος Κωστόπουλος, Ιωάννης Γκόρος, Παναγιώτης Μιχαλέας, Δημήτρης Καλαμαράς(61) Δήμος Σιώκης (55) και Ιωάννης Ζαπάντης (54).

Σε δηλώσεις που έκανε η εφορευτική επιτροπή, αναφέρθηκε ότι υπήρξαν πολλές πιέσεις από τον απερχόμενο πρόεδρο Δ. Καλαμαρά ,του οποίου το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίαζε και λάμβανε αποφάσεις μέχρι και την 17η Ιουνίου, πράγμα που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ μέχρι σήμερα στα χρονικά της Ομοσπονδίας και δεν προβλέπεται από το καταστατικό που είχε στα χέρια της η εφορευτική επιτροπή.

Όμως η επιτροπή κατήγγειλε επίσης, ότι δεν έλαβε γνώση για την ύπαρξη καταστατικού που έχει γραφτεί στην Αγγλική γλώσσα ,το οποίο επικαλέστηκε εκ των υστέρων ο κ.Δ. Καλαμαράς και το οποίο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί εγκαίρως, προκειμένου η εφορευτική επιτροπή να το λάβει υπόψη της κατά την διάρκεια των ελέγχων της.

Την απογοήτευση του συλλόγου Νισυρίων ,που αφορά στην αναθεώρηση προηγούμενης απόφασης της εφορευτικής επιτροπής, που επέτρεπε την συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία, εξέφρασαν οι κκ. Τ.Κόκκινος και Ν. Ράλλης, ενώ παράλληλα ζήτησαν από την επιτροπή αντίγραφα των σχετικών αποφάσεων.

«Αποφασίσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο, την αναθεώρηση κάποιων προηγούμενων αποφάσεων που είχαμε λάβει προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές », τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Βεκιαρέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πιέσεις που άσκησε στην εφορευτική επιτροπή το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο και υπό την απειλή, να βρουν οι ψηφοφόροι τις πόρτες της Ομοσπονδίας κλειστές την ημέρα των εκλογών, επέβαλλαν την θέληση τους.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5313&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων