Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διαφωνίες στην εξεταστική για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών
Διαφωνίες στην εξεταστική για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών Εκτύπωση E-mail
18.06.10

Την αντίθεση τους ως προς την τελική κατάρτιση των ονομάτων των υπουργών και των υφυπουργών, για τους οποίους θα υπάρξει άρση τραπεζικού απορρήτου, εξέφρασαν σήμερα τα κόμματα της Αριστεράς, παρά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

 Παρά την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν κάνοντας λόγο για αυθαίρετες επιλογές. Η Επιτροπή ανακοίνωσε τα ονόματα των Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Β. Πολύδωρα, Τ. Μαντέλη, Χρ. Βερελή, Μ. Λιάπη, Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Βουλγαράκη, που είχαν σχέση με τις συμβάσεις του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C-4I, τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ.

 
Τη λίστα συνέταξαν από κοινού βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αν. Μακρυπίδη.
 
Ο Κ. Τζαβάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθούν και άλλα ονόματα στον κατάλογο, επισημαίνοντας: "το γεγονός πως συμπεριλαμβάνονται στην λίστα δεν προδικάζει πορισματική διαπίστωση που να τους εμπλέκει στο σκάνδαλο, ούτε ύποπτη σχέση".
 
"Ναι μεν έχουν καταρτιστεί τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών αλλά δεν υπάρχει απόφαση για την λίστα με τα ονόματα", δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης.
 
"Ο κατάλογος των ονομάτων που κυκλοφόρησε αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια, αφού η εξεταστική επιτροπή δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να εξειδικεύσει με επιλεκτικά κριτήρια ή να ερμηνεύσει αυθαίρετα την ομόφωνη απόφαση", δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).
 
Εν τω μεταξύ, ένα ενημερωτικό εσωτερικό έγγραφο της Siemens, το οποίο υπογράφεται από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και περιλαμβάνεται στην έκθεση της Debevoise, κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο υπάρχει αναφορά σε συνάντηση που είχε ο Μιχ. Χριστοφοράκος, τον Αύγουστο του 2004, με τους τότε υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, Γ. Αλοσκούφη και Μ. Λιάπη, κατά την οποία φέρεται να έχουν εκφράσει την άποψη ότι η SIEMENS είναι πολύ αξιόπιστη εταιρία, καταλύτης για την επίλυση προβλημάτων στο τροχαίο υλικό του ΟΣΕ και άφηναν να διαφανεί ότι έχουν εξασφαλίσει τον «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για να χειριστούν την υπόθεση».
 

ENET.GR

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5307&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote