Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διορία στην BP
Διορία στην BP Εκτύπωση E-mail
12.06.10

Η αμερικανική ακτοφυλακή έδωσε διορία 48 ωρών στην βρετανική εταιρεία BP για να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσει τον καλύτερο έλεγχο της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει κάνει αρκετά για να σταματήσει η διαρροή.

"Με ανησυχεί το γεγονός ότι τα τωρινά σχέδια σας δεν επιτρέπουν την μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των πόρων ώστε η ικανότητα άντλησης του πετρελαίου να ανταποκρίνεται στις νέες εκτιμήσεις σχετικά με την διαρροή" ανέφερε ο ναύαρχος της αμερικανικής ακτοφυλακής Τζέιμς Γουάτσον, σε επιστολή της 11ης Ιουνίου προς τον επικεφαλής επιχειρήσεων της BP Νταγκ Σατλς.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Γουάτσον, "οι νέες εκτιμήσεις ζητούν επειγόντως την αύξηση των ικανοτήτων άντλησης του πετρελαίου".

"Η BP πρέπει να προσδιορίσει στις επόμενες 48 ώρες τους νέους τρόπους ελέγχου της διαρροής οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν" προσθέτει στην επιστολή του ο αμερικανός ναύαρχος της ακτοφυλακής.

Συνομιλία Ομπάμα - Κάμερον


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι "δεν επιθυμεί να υπονομεύσει την αξία της BP" μετά από την διαρροή του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ανέφερε το γραφείο του κ. Κάμερον.

Οι δύο ηγέτες που είχαν τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών επαναδιαβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

"Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε στον πρωθυπουργό ότι η κατηγορηματική του άποψη ήταν ότι η ΒΡ είναι μία πολυεθνική παγκόσμια εταιρεία και ότι η δυσαρέσκεια για την διαρροή του πετρελαίου δεν έχει να κάνει με την εθνική ταυτότητα" ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείου του βρετανού πρωθυπουργού.

"Ο πρωθυπουργός τόνισε την οικονομική σημασία της ΒΡ στην Βρετανία, τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να υπονομεύσει την αξία της BP" προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμη για την πολιτική πίεση που ασκείται και στις δύο πλευρές μετά από την διαρροή του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Παράλληλα, επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στην αποστολή του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, ενώ ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στοιχημάτισε... "ένα ποτήρι ξανθιά μπίρα" με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, ότι "οι ΗΠΑ θα κερδίσουν τη Βρετανία στον μεταξύ τους αγώνα στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου".

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5282&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote