Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Εκτύπωση E-mail
12.06.10

Η εφορευτική επιτροπή που ανέλαβε την διεξαγωγή των εκλογών στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, αποφάσισε τα εξής:

Λόγω του περιορισμένου χρόνου που μας δόθηκε για την άσκηση ελέγχου των στοιχείων που αφορούν στην εκλογική διαδικασία , συμπεριλαμβανομένων και των πολλαπλών ελλείψεων που προέρχονται από την ανεπάρκεια των αρμοδίων διοικητικών οργάνων της Ομοσπονδίας , η επιτροπή μας αποφάσισε την αναβολή των εκλογών της 13ης Ιουνίου 2010 .

Η αναβολή των εργασιών του διημέρου προεκλογικού συνεδρίου, που σηματοδοτήθηκε από την ανετοιμότητα της εξελεγκτικής επιτροπής, να παραδώσει εγκαίρως όπως ορίζει το καταστατικό τα αποτελέσματα των ελέγχων της ,στέρησαν μια εβδομάδα από τον χρόνο ελέγχου της εφορευτικής επιτροπής.

Όπως επίσης η αδυναμία αυστηρής τήρησης της διαδικασίας από το προεδρείο του διημέρου προεκλογικού συνεδρίου, στέρησε το δικαίωμα ενημέρωσης των μελών της Ομοσπονδίας, όσον αφορά στα προγράμματα και τις εξαγγελίες των υποψηφίων προς εκλογή, όπως ορίζει το καταστατικό.
Η εφορευτική επιτροπή εξετάζοντας τα στοιχεία που αφορούν στην συμμετοχή των συλλόγων-μελών του οργανισμού, καθώς και τις υποψηφιότητες των αντιπροσώπων που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, αντιμετωπίζει πληθώρα διοικητικών παραλήψεων που δυσκολεύει αφάνταστα το έργο της.
Θεωρεί δε αδύνατον σε ένα τόσο στενό χρονικό διάστημα, να ελέγξει σε ικανοποιητικό βαθμό τις διοικητικές και οικονομικές παραλείψεις τόσων ετών, από την στιγμή που οι αρμόδιες επιτροπές δεν ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τα αποτελέσματα των ελέγχων τους κρίνονται λίαν επιεικώς ανεπαρκή.
Η εξαγωγή δίκαιων αποφάσεων που θα στηρίζονται απόλυτα από το καταστατικό λειτουργίας του οργανισμού, αποτελεί κώδικα τιμής και βασική προτεραιότητα για την εφορευτική επιτροπή, η οποία ζήτησε και την νομική υποστήριξη του δικηγόρου κ.Βασίλειου Σφυρόερα για ορισμένα θέματα.
Όμως επειδή ο χρόνος που απαιτείτε για την ολοκλήρωση των ελέγχων δεν κρίνεται ικανοποιητικός ,αποφασίσαμε την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, για το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010.
 
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
 
 
 
 
Ιωάννης Χελιώτης
Πρόεδρος
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5281&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 25.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote