Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εκτός ΠΑΣΟΚ θέτει εαυτόν ο Τσοχατζόπουλος
Εκτός ΠΑΣΟΚ θέτει εαυτόν ο Τσοχατζόπουλος Εκτύπωση E-mail
08.06.10

Εκτός κόμματος έθεσε εαυτόν ο Άκης Τσοχατζόπουλος με ανακοίνωσή του. Μεταξύ άλλων, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θεωρεί λανθασμένη την απόφαση της επιτροπής Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή του στην επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος.

«Η διαδρομή μου είναι κρυστάλλινη και για να μην επιβαρύνω άλλο το κόμμα ζητώ την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρι να λάψει η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ αφού εξέτασε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, δηλώσεις «πόθεν έσχες» και αφού κάλεσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να παράσχει διευκρινήσεις, αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης του πρώην υπουργού στην επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος.

Επίσης εισηγήθηκε την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Τσοχατζόπουλο, χωρίς, όπως αναφέρεται, αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και προδικάζει την κατάλυση της δικαστικής διερεύνησης.

Για πολιτική, ηθική και φυσική εξόντωση έκανε λόγο ο κ. Τσοχατζόπουλος

Επί δίωρο κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός και γραμματέας του Κινήματος Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον τρόπο απόκτησής τους.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, μετά το τέλος της συζήτησης με τα μέλη της Επιτροπής, υπεραμύνθηκε της καθαρότητας όλων των συναλλαγών του, ενώ εξέφρασε και την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Επίσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν να τον εξοντώσουν πολιτικά, ηθικά και φυσικά.

Όπως δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής η υπεράκτια εταιρεία «ΤORCASO», στην οποία ανήκε το ακίνητο είναι ιδιοκτήτρια και άλλων ακινήτων με τα οποία συνορεύουν και άλλες οικίες της οικογένειας Τσοχατζόπουλου.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα και αποθήκη στην Κυψέλη, στην οδό Κομνά Τράκα, το οποίο ο πρώην υπουργός αγόρασε το 2004 από τον ξάδερφό του Νικόλαο - Παύλο Ζήγρα έναντι 115.000 ευρώ.

Στο νεοκλασικό προστέθηκαν άλλοι τρεις όροφοι από την «Άρκον» κατασκευαστική και τελικά το 2007 το αγόρασε η Μονή Βατοπεδίου έναντι 3 εκατομμυρίων 700 χιλιάδων ευρώ.

Στην ίδια γειτονιά, στην οδό Κεφαλληνίας 38 και 40, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, αγόρασε και δύο οικόπεδα, τα οποία το 2008 μίσθωσε για 15 χρόνια στην κατασκευαστική «ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ» που συστάθηκε από την ίδια το 2007, και η οποία εταιρία χρησιμοποιεί επίσης και το διαμέρισμα της Κομνά Τράκα.

Στην περιουσία της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με την «ΚτΚ», προστίθεται ένα ακόμη διώροφο διαμέρισμα 272 τμ στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους 60. Το διαμέρισμα, ενώ ανήκε στην off shore «Μπλου Μπελ», η Αρετή Τσοχατζοπούλου το δήλωνε ως κατοικία από το 2001. Το 2005 το αγόρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΑΡΚΟΝ», Αστέριος Οικονομίδης, έναντι περίπου 560.000 ευρώ και το 2006 το μεταβίβασε στην κόρη του πρώην υπουργού έναντι περίπου 628.000 ευρώ.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5270&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote