Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συλλαλητήριο στο Τελ Αβίβ
Συλλαλητήριο στο Τελ Αβίβ Εκτύπωση E-mail
06.06.10

Χιλιάδες Ισραηλινοί εβραίοι και Άραβες πολίτες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ ανταποκρινόμενοι στην έκκληση αριστερών οργανώσεων κατά της συνέχισης της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών.

 

Τουλάχιστον 5.000 διαδηλωτές, με αφορμή την 43η επέτειο από την κατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών στη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών τον Ιούνιο του 1967, πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στο κέντρο του Τελ Αβίβ.

 
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν μια «κυβέρνηση που βουλιάζει το Ισραήλ αντί να το ταξιδεύει προς την ειρήνη», υπονοώντας την αιματηρή επιχείρηση Ισραηλινών κομάντος εναντίον ανθρωπιστικής νηοπομπής που σκόπευε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.
 
Στην επιχείρηση αυτή το πρωί της περασμένης Δευτέρας σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι.
 
Οι ομιλητές στο συλλαλητήριο ζήτησαν να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να επιτραπεί στα πλοία που μεταφέρουν διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια να ελλιμενίζονται στον παλαιστινιακό θύλακα.
 
Υψώνοντας ισραηλινές και παλαιστινιακές σημαίες, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ισραήλ, Παλαιστίνη, δύο κράτη για δύο λαούς», «Αγαπάμε τη χώρα μας, αλλά ντρεπόμαστε για την κυβέρνησή της».
 
Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από πολλά κινήματα της αριστεράς που τάσσονται κατά της κατοχής, κυρίως από το κίνημα κατά του εποικισμού Ειρήνη Τώρα (Peace Now).
 
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την άδεια που έλαβαν οι διοργανωτές από την αστυνομία και περιφρουρείτο από μεγάλη αστυνομική δύναμη.

nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5262&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote