Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Εκτύπωση E-mail
01.06.10

Του Σάκη Σερέτη

 
Η 32η τελετή απονομής πτυχίων και βραβείων που έγινε το βράδυ της 27ης Μαΐου στο Κουίνς Κόλετζ, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αγάπη και το ενδιαφέρον των φοιτητών για τα Ελληνικά γράμματα, όπως επίσης και την αθόρυβη συμπαράσταση, μιας μικρής δυστυχώς μερίδας της οργανωμένης Ομογένειας.

Στην πολύχρονη ιστορία του Κέντρου Βυζαντινών και Ελληνικών σπουδών, αναφέρθηκε ο διευθυντής του Κέντρου Δρ. Χρήστος Ιωαννίδης, επισημαίνοντας ότι οι πρώτοι φοιτητές που αποφοίτησαν από αυτό το πρόγραμμα, διανύουν τώρα το πεντηκοστό έτος της ηλικίας τους ,ενώ κάποιοι από αυτούς είναι γονείς σημερινών φοιτητών.

Ο Δρ, Ιωαννίδης αναφέρθηκε επίσης στην πολύτιμη 25ετη προσφορά της κ.Εφης Λέκκα, βοηθό διευθύντρια του προγράμματος, καθώς και στην σημαντική προσφορά του Ωνάσειου Κέντρου, που εκπροσωπούσε η Δρ. Μαρία Σερέτη.
Στην σημαντικότητα του Κέντρου Βυζαντινών και Ελληνικών σπουδών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Κουίνς Κόλετζ Δρ,Τζέιμς Μούσκενς, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι τιμητικό να παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την Ελλάδα, ενώ υπενθύμισε παράλληλα ότι το Κουίνς Κόλετζ, είναι το μοναδικό κολλέγιο στην Αμερική που χορηγεί το δίπλωμα Μπάτσελορ στις Βυζαντινές και Ελληνικές σπουδές.
Η Άννα Ζάρκα η οποία συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία του προγράμματος παρέλαβε την υποτροφία «Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος, που αντιστοιχεί στο ποσόν των 1.000 δολαρίων.
Τα υπόλοιπα δεκαοκτώ βραβεία του προγράμματος παρέλαβαν οι κάτωθι:
Eυάγγελος Πατράκας, Αλεξάνδρα Κάβουρας, Ευαγγελία Πανταζή, Εμμανουήλ Φραδελάκης, Αλεξάνδρα Τσιρνίκας, Ιωάννα Καζίλας, Άντονυ Μουστάκας, Ζακελίν Καζίλας, Έλενα Τουμαρά, Βασιλική Παπαβασιλόπουλος, Κλεοπάτρα Χαβιάρας, Πετρούλα Βατάκης, Αγγελική Μέλιος, Κάθυ Δήμος, Μαρία Γκουέρος, Άγγελος Τζώρος, Χρήστος Καραγιώργος και Χριστίνα Φόλδη.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5247&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 08.06.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων