Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φυλακισμένοι 31 Ελληνες
Φυλακισμένοι 31 Ελληνες Εκτύπωση E-mail
01.06.10

Στη φυλακή της Μπιρ Σεβα κρατούνται 610 άτομα, που μετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους από ισραηλινό δικαστήριο.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και 31 Έλληνες, τους οποίους επιχειρεί να επισκεφθεί ο επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ-Αβίβ κ. Κυριάκος Λουκάκης.

Τόσο οι 31 Ελληνες όσο και οι υπόλοιποι κρατούμενοι βρίσκονται στις φυλακές της πόλης Μπιρ Σεβά επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν μια πολυσέλιδη δήλωση, που ούτε καν τους είχε μεταφραστεί, στην οποία εκτιμάται ότι -υπογράφοντάς την- θα παραδέχονταν μία σειρά από υπαιτιότητες και ευθύνες. Τη δήλωση αυτή το Ισραήλ ενδέχεται να χρησιμοποιήσει ως απάντηση στη διεθνή κατακραυγή.

 
 

 

Οι ισραηλινές αρχές επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για φυλακισμένους, αλλά για κρατούμενους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο το νομικό καθεστώς κράτησής τους.

Το Ισραήλ δεν έχει διασαφηνίσει για ποιο λόγο κρατούνται, εάν δηλαδή αυτό είναι αποτέλεσμα της άρνησής τους να αποδεχτούν την απέλασή τους και να υπογράψουν το χαρτί που ζητούν οι ισραηλινές αρχές, ή γιατί οι ίδιοι οι κρατούμενοι έχουν αποφασίσει να κινηθούν νομικά κατά της στρατιωτικής ενέργειας του Ισραήλ μετά τη σύλληψή τους σε διεθνή ύδατα.

 

Ο Έλληνας πρέσβης επέδωσε την Τρίτη ψήφισμα διαμαρτυρίας στις αρμόδιες ισραηλινές αρχές, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών, αφού όπως επισημαίνεται στο διάβημα, η σύλληψή τους έγινε σε διεθνή ύδατα και ως εκ τούτου καταρρέει ο ισχυρισμός του Ισραήλ για προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα.

Στο μεταξύ στο εσωτερικό του Ισραήλ υπάρχει και σήμερα μεγάλο κύμα αντιδράσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Ιεροσόλυμα, στο βόρειο Ισραήλ και απεργία, την οποία έχουν κηρύξει στο σύνολο των πόλεών τους οι Ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5246&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote