Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ισραηλινή επίθεση
Διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ισραηλινή επίθεση Εκτύπωση E-mail
01.06.10

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από ισραηλινές πρεσβείες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τη Δευτέρα, μετά τη φονική επίθεση του ισραηλινού στρατού στην ανθρωπιστική αποστολή για τη Γάζα.

Πάνω από 1.000 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο. Κρατώντας πανώ που κατηγορούσαν τη χώρα για "εγκλήματα πολέμου", πέρασαν νωρίτερα από την πρωθυπουργική κατοικία, όπου φώναξαν συνθήματα.

 
Εκατοντάδες διαδήλωσαν κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στις Βρυξέλλες. "Ισραήλ-δολοφόνε", έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι περισσότεροι διαδηλωτές. Άλλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν το σύνθημα "μποϊκοτάζ στο Ισραήλ". Η ισραηλινή πρεσβεία είχε αποκλειστεί από ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας.
 
Στη γαλλική πρωτεύουσα, έγινε διαδήλωση περίπου 1.200 ατόμων, σύμφωνα με την αστυνομία, οι οποίοι φώναζαν "είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι". Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Περίπου 15 νέοι που κρατούσαν ισραηλινές σημαίες, παρατάχθηκαν μπροστά στους διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν , με συνέπεια να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.
 
Στη Σουηδία, περίπου 6.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Στοκχόλμης φωνάζοντας "Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ", ή "το Ισραήλ στη Χάγη", όπου βρίσκεται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, και ανέμισαν παλαιστινιακές σημαίες και επιγραφές με συνθήματα όπως "θα υπάρξουν και άλλα πλοία προς τη Γάζα". Πολλές αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις της Σουηδίας, με πολλές χιλιάδες κόσμου στο Γκέτεμποργκ και 600 στο Μάλμε.
 
Στη Δανία εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στα προάστια της Κοπεγχάγης, με συνθήματα όπως "Τέρμα στη σφαγή αμάχων" και "Ελευθεριά στην Παλαιστίνη". "Δεν κατανοώ γιατί παιχνίδια Λέγκο ή θερμοκοιτίδες, που προορίζονται για τα παιδιά που υποφέρουν από τον αποκλεισμό, μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ", τόνισε ο δρ Καμάλ Κουρέσι, εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Κόμμα του Σοσιαλιστικού Λαού.
 
Στη Νορβηγία, πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στο Όσλο, όπου έκαψαν και κάποιες ισραηλινές σημαίες.

NOOZ.GR

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5245&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote