Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εκθεση-σοκ για κακοποιήσεις παιδιών στη Γερμανία
Εκθεση-σοκ για κακοποιήσεις παιδιών στη Γερμανία Εκτύπωση E-mail
28.05.10

Tουλάχιστον 205 παιδιά έπεσαν θύματα βιαιοτήτων, σεξουαλικών ή μη, στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών σε γερμανικά ιδρύματα που καθοδηγούν Ιησουΐτες, αναφέρει έκθεση ειδικών ερευνητών

Σαράντα έξι Ιησουΐτες ιερείς, καθηγητές λαϊκοί και εκπαιδευτικοί είναι ύποπτοι για τις υποθέσεις σεξουαλικών και άλλων βιαιοτήτων κατά των παιδιών ανέφερε η δικηγόρος Ούρσουλα Ράου που έχει αναλάβει την υπόθεση, σε συνέντευξή της στο Μόναχο.

 
 
Δώδεκα ιερείς, και τέσσερις λαϊκοί καθηγητές υποδείχτηκαν από πολλά παιδιά που υπέστησαν παρενοχλήσεις αλλά και από μάρτυρες που κατέθεσαν ότι πολλές φορές τα παιδιά και παρενοχλούνταν σεξουαλικά και υφίσταντο και τιμωρίες βάρβαρες.
 
Αλλοι 32 "ύποπτοι" Ιησουΐτες ιερείς δεν κατηγορήθηκαν παρά μόνο από έναν μάρτυρα, οπότε μπορεί και να μην διωχθούν.
 
Εγινε γνωστό ότι οι υποθέσεις παρενόχλησης είναι τόσο παλιές που ενδέχεται να μην διωχθούν δικαστικά και εκτιμάται ότι μόνο εάν αποδειχτεί ότι η διάρκειά τους ήταν συνεχής - 10 με 20 χρόνια - και με δεδομένη την απεχθή πράξη, μπορεί να υπάρξει κάποια δίκη.
 
Σημειώνεται ότι στη Γερμανία αποκαλύφθηκαν φέτος πολλές παρεμφερείς περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μικρών παιδιών σε σχολεία ή ιδρύματα όπου συνήθως πρωταγωνιστές ήταν ιερείς, στην πλειοψηφία τους Καθολικοί αλλά και πολλοί Προτεστάντες.
 
Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να συστήσει μια ομάδα ειδικών σε θέματα νεολαίας που θα συνεδριάζει τακτικά με θέμα την πάταξη των σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε ανηλίκους.

ETHNOS.GR

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5227&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 28.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote