Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ…
ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ… Εκτύπωση E-mail
26.05.10

Του Σάκη Σερέτη

 

 

 

 
 
 

 

Μετά από ολονύχτια συνεδρίαση των μνηστήρων που διεκδικούν την εξουσία στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων ,παρουσία και του επίτιμου προέδρου Βασιλείου Σταθάκου, δεν αποφασίστηκε η ολοκλήρωση ενός ενωτικού ψηφοδελτίου, καθώς το χάσμα μεταξύ των ομάδων Πέτρου Γαλάτουλα και Δημήτρη Καλαμαρά δείχνει προς το παρών αγεφύρωτο.

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, αναμένεται να παίξει το πόρισμα της εξελεγκτικής επιτροπής, η οποία με αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση συνεδριάζει από σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να παρουσιάσει σε λίγες ώρες στα μέλη του διήμερου συνεδρίου, τα τελικά αποτελέσματα ελέγχου των οικονομικών της διετίας 2008-2010.

Ωστόσο ο μεγάλος όγκος των στοιχείων που πρέπει να ελεγχθούν απαιτεί και τον ανάλογο χρόνο, που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πολύ μικρός και λογικά θεωρείται αδύνατον, να πραγματοποιηθεί σοβαρός οικονομικός έλεγχος .
Καθόσον θα πρέπει να ελέγξουν και τα οικονομικά στοιχεία των παρελάσεων του 2008- 2009 και 2010 και να παρουσιάσουν το πόρισμα τους στην ολομέλεια προς έγκριση.
Θυμίζω ότι η προηγούμενη εξελεγκτική επιτροπή, έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την παρέλαση του 2008 λόγω έλλειψης χρόνου, παρότι συνεδρίαζε και πραγματοποιούσε ελέγχους από τον Φεβρουάριο του 2008.
Κατά συνέπεια η εξελεγκτική επιτροπή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην άσκηση των καθηκόντων της και αν θεωρεί ότι ο χρόνος που έχει στην διάθεση της, δεν είναι ικανοποιητικός, να ζητήσει μια χρονική παράταση, καθώς ο θεσμικός της ρόλος αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαφάνειας.
Οι πληροφορίες λένε ότι αρκετοί εκ των «παραγόντων» της Ομοσπονδίας, σκέφτονται την αναβολή του διήμερου συνεδρίου, η οποία θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην εξελεγκτική επιτροπή να ελέγξει όλα τα στοιχεία, ενώ παράλληλα θα δώσει και την ευκαιρία στους αυτόκλητους μεσολαβητές, να διαπραγματευθούν την σύνθεση του «ενωτικού» ψηφοδελτίου.
Όμως την ίδια ώρα, τα παρατράγουδα με τις αλλαγές αντιπροσώπων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και όπως καταγγέλλεται από τον Πέτρο Γαλάτουλα , το μέλος του παρόντος διοικητικού συμβουλίου Α.Φωκάς, παρέλαβε έγγραφα αλλαγής αντιπροσώπων που άπτονται της αρμοδιότητας του γενικού γραμματέα και τα παρουσίασε κατόπιν εορτής μετά από ενάμιση μήνα, ζητώντας την εκπρόθεσμη αλλαγή αντιπροσώπων του συλλόγου Αρνιωτών.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5225&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 28.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων