Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Στην κόψη του ξυραφιού» Βόρεια και Νότια Κορέα
«Στην κόψη του ξυραφιού» Βόρεια και Νότια Κορέα Εκτύπωση E-mail
26.05.10

Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Η Βόρεια Κορέα θα διακόψει όλες τις σχέσεις της με τη Νότια Κορέα καθώς και κάθε τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτό μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας, ύστερα από τη διακοπή των μεταξύ τους εμπορικών και την έκθεση των ξένων ειδικών, σύμφωνα με την οποία, για την βύθιση του νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου το Μάρτιο ευθύνεται η Βόρεια Κορέα. Τουλάχιστον 46 Νοτιοκορεάτες ναύτες είχαν σκοτωθεί τότε όμως η Βόρεια Κορέα αρνείται κάθε ευθύνη.

Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει στην απέλαση προσωπικού από το επιχειρηματικό πάρκο που διατηρεί με τη Ν. Κορέα και βρίσκεται εντός των συνόρων της.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Λευκός Οίκος τόνισε πως η απόφαση της Βόρειας Κορέας, κάθε άλλο παρά συμφέρει τον λαό της μακροπρόθεσμα. «Η Νότια Κορέα διαθέτει μια από τις πλέον δυναμικές οικονομίες στον κόσμο. Η Βόρεια Κορέα έχει μια φθίνουσα οικονομία, το παραδέχονται και οι ίδιοι. Η Βόρεια Κορέα δεν είναι σε θέση να φροντίσει τους πολίτες της ή να θρέψει το λαό της» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Τζ. Κρόουλι.  

 

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5223&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote