Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ»
ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ» Εκτύπωση E-mail
25.05.10

Του Σάκη Σερέτη

 
«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Και μπορεί η δρυς –τρόπος του λέγειν-να μην έχει πέσει ακόμη, όμως έχει γείρει τόσο επικίνδυνα που η απόσταση της από το χώμα, μετριέται με λίγες ψήφους

Και για να γίνω πιο σαφής, αναφέρομαι στον πυρετό των προεκλογικών συναντήσεων μεταξύ των μνηστήρων εξουσίας στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, καθώς και στις πιέσεις που αναμένεται να ασκηθούν στο όνομα της ενότητας, προς τον τοπικό νομάρχη της Νέας Δημοκρατίας Π. Γαλάτουλα, από τους «γαλάζιους» φωστήρες που κινούν παρασκηνιακά τα νήματα στον χώρο της ταλαίπωρης Ομοσπονδίας.

Νυχτερινές και πολύωρες εξαντλητικές συναντήσεις, περιέχει το μενού της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης λοιπόν, μεταξύ των αλεξιπτωτιστών ξεχασμένων παραγόντων και του διευθυντηρίου των σκληροπυρηνικών της ομάδας του Δ. Καλαμαρά .
Μήλο της έριδος, η πολυπόθητη καρέκλα εξουσίας από όλους τους εμπλεκομένους μέχρι τώρα στα κοινά της Ομοσπονδίας, οι οποίοι όμως με την αλαζονική συμπεριφορά τους και τις συνεχείς παραβιάσεις του καταστατικού, οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια τον οργανισμό στα χαμηλότερα σκαλοπάτια εκτίμησης των Ομογενών.
Ο ακλόνητος μέχρι τώρα -κατά δήλωση του- Πέτρος Γαλάτουλας, φλερτάρει με την ιδέα ενός ενωτικού ψηφοδελτίου, παζαρεύοντας με τους Τ. Κακούρο και Χ. Κάλλα τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο ενωτικό ψηφοδέλτιο, ενώ δεν αποκλείεται κάτω από το βάρος των πιέσεων, να συνθηκολογήσει αποδεχόμενος και την συμμετοχή αυτών, που θεωρούσε μαύρα πρόβατα κατά την διάρκεια αυτής της θητείας.
Η ιδέα του ενωτικού ψηφοδελτίου περιλαμβάνει για πρόεδρο τον Η.Τσεκερίδη, χωρίς όμως να αποκλείονται εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, καθόσον ο συγκεκριμένος υποψήφιος, ενδέχεται ξανά να αισθανθεί ανασφαλής για συνεργασίες, όπως άλλωστε έκανε και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και στο παρά πέντε, να λοξοδρομήσει για άλλες πολιτείες, αφήνοντας τον Π. Γαλάτουλα στα κρύα του λουτρού.
Ωστόσο ο Δ. Καλαμαράς όπως δήλωσε πρόσφατα, δεν προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία στις επόμενες εκλογές και αυτομάτως δημιουργείτε το ερώτημα ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ομάδας του;
Προφανώς όμως επειδή τα κουκιά της ομάδας του, δεν φαίνονται αρκετά για την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου τους ,προσπαθούν να προσκολληθούν στο ψηφοδέλτιο του Π. Γαλάτουλα, ώστε να μπορέσουν να εκλέξουν κάποια άτομα στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.
Οι πληροφορίες μιλάνε επίσης, για τον σχηματισμό μιας επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων στελεχών που θα συμπεριληφθούν στο ενωτικό ψηφοδέλτιο, την οποία προφανώς θα απαρτίζουν μέλη των ομάδων Καλαμαρά και Γαλάτουλα.
Όσον αφορά στα κριτήρια επιλογής που θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των υποψηφίων, δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζουμε, αρκεί μόνο η χθεσινή καρατόμηση του Γεωργίου Μπελεγκρίνη, ο οποίος ετέθη εκτός ψηφοδελτίου, επειδή δημοσιοποίησε εγγράφως την διαμαρτυρία του, για τις αντικαταστατικές ενέργειες μιας μειοψηφίας του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και ο Π. Γαλάτουλας.
Απομένει να μάθουμε την τοποθέτηση του κ. Π. Γαλάτουλα στο θέμα αυτό, καθόσον ο κ. Γ. Mπελεγκρίνης αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ένας εκ των εκλεκτών στελεχών του ψηφοδελτίου που προετοίμαζε ο κ. Π. Γαλάτουλας.
Προφανώς ο κ. Γ. Μπελεγκρίνης με την καρατόμηση του, καλείτε να πληρώσει την «ανυπακοή» του στο σύστημα εξουσίας, που δυστυχώς θέλει στις τάξεις της, στρατιωτάκια ακούνητα αμίλητα και αγέλαστα, πρόθυμα να κλείσουν πονηρά το μάτι στην παραβατικότητα των καρεκλοκένταυρων της Ομοσπονδίας.
Όμως οι διεργασίες συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, καθόσον ο χρόνος που απομένει μέχρι το διήμερο συνέδριο 26-27 Μαΐου, είναι περιορισμένος και επιβάλλει την λήψη γρήγορων αποφάσεων.
Ως γνωστό κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, θα πρέπει να κατατεθούν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, καθώς και οι ενυπόγραφες αποδοχές υποψηφιότητας, αυτών που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στις επερχόμενες εκλογές στις 13 Ιουνίου.
Όσον αφορά στην κάθοδο ενός και μοναδικού ψηφοδελτίου, που απεργάζονται και προωθούν τώρα οι καρεκλοκένταυροι της Ομοσπονδίας, αποδεικνύει την παθιασμένη φιλοδοξία τους για την καρέκλα, έστω και αν χρειαστεί να συνθηκολογήσουν με τον Βελζεβούλ.
Όμως μην απελπίζεστε γιατί αν μη τι άλλο, τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε, καθώς ο θίασος σκιών που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην παροικία με την δική μας ανοχή, μας ετοιμάζει το νέο του έργο …
 
ΥΓ
Για την νομιμότητα ύπαρξης ενός και μοναδικού ψηφοδελτίου στις επερχόμενες εκλογές, καλό θα ήταν να συμβουλευτούν και τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας.
Αν υπάρχει….
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5219&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote