Αρχική arrow ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ arrow Μαθητιάδα 2010
Μαθητιάδα 2010 Εκτύπωση E-mail
25.05.10

Δημοσιεύουμε επιστολή που αφορά στην συμμετοχή και τις διακρίσεις του ημερήσιου σχολείου Αγίου Δημητρίου Τζαμάικα Νέας Υόρκης, στην 8η Μαθητιάδα που διεξήχθη στην Πρώτη Σερρών από 6-13 Μαΐου.

 

Ονομάζομαι Ευδοξία Πάνου και διδάσκω στο ημερήσιο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Τζαμέικα της Νέας Υόρκης. Φέτος είχα το προνόμιο και την τιμή να συνοδεύσω δύο από τους μαθητές του σχολείου μας στην 8η Πανελλήνια Μαθητιάδα που έλαβε χώρα στην ορεινή αλλά πανέμορφη περιοχή των Σερρών από τις 6 έως τις 13 Μαΐου 2010. Στο πρόγραμμα φέτος συμμετείχαν 870 Έλληνες μαθητές από 52 συνολικά νομούς της Ελλάδας και από 35 χώρες από όλο τον κόσμο. Συνολικά στα ολυμπιακά παιχνίδια συμμετείχαν πάνω από 1000 μαθητές. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να φέρει σε επαφή Έλληνες μαθητές από διαφορετικά μέρη του κόσμου όχι μόνο για να αναμετρηθούν στα ολυμπιακά αγωνίσματα, αλλά και για να αναπτύξουν φιλικούς δεσμούς γνωρίζοντας διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.

Κάθε σχολείο διέθετε το δικό του περίπτερο όπου εκτίθονταν προϊόντα αντιπροσωπευτικά της περιοχής του καθώς και ενημερωτικό υλικό. Το σχολείο μας αντιπροσώπευε την πολιτεία της Νέας Υόρκης και ήταν διακοσμημένο με φωτογραφίες, ποιήματα και εκθέσεις που έγραψαν τα παιδιά στα αγγλικά και στα ελληνικά, περιγράφοντας τη ζωή τους στην Αμερική καθώς και ζωγραφιές από τα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με την παρέλαση γύρω από το στάδιο όλων των χωρών του εξωτερικού καθώς και των νομών της Ελλάδας. Την ολυμπιακή φλόγα άναψε ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Οι μαθητές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 34 ολυμπιακά και 14 παραολυμπιακά αγωνίσματα για να λάβουν μέρος. Οι μαθητές του σχολείου μας, ο Παντελής Ζιούλης από την 8η τάξη και ο Γιάννης Άδης από την 7η αγωνίστηκαν στη σκοποβολή, στο κολύμπι, στο τρίαθλο, στο μπάντμιντον, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο χόκεϋ επί χόρτου.

Τα παιδιά σχημάτισαν ομάδες με μαθητές άλλων σχολείων, επίσης μικρών στον αριθμό, για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το χόκεϋ επί χόρτου. Ήταν πραγματικά υπέροχο θέαμα να βλέπει κανείς παιδιά από διαφορετικά μέρη του κόσμου να παίζουν μαζί σα μία ομάδα. Οι μαθητές του σχολείου μας κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο χόκεϋ επί χόρτου, γεγονός για το οποίο είμαστε όλοι πολύ περήφανοι!

Το σχολείο μας φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωση Τζιώνη. Όλοι οι υπεύθυνοι των χώρων διαμονής καθώς και όλοι οι εθελοντές και σύμβουλοι ήταν πολύ φιλόξενοι, φιλικοί και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Οι εγκαταστάσεις ήταν πολύ καλές και το φαγητό πολύ νόστιμο. Η διοργάνωση του προγράμματος ήταν άψογη ,καθώς και η διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Εν κατακλείδι, ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές και για μένα και θα ήθελα να ενθαρρύνω και άλλα σχολεία της Αμερικής να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη ιστοσελίδα : www.mathitiada.gr

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ευδοξία Πάνου

Σχολείο Αγίου Δημητρίου Τζαμείκα Νέα Υόρκη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5215&Itemid=32

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote