Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αντ. Σαμαράς: Η Ντόρα θα χρεωθεί το «ναι»
Αντ. Σαμαράς: Η Ντόρα θα χρεωθεί το «ναι» Εκτύπωση E-mail
23.05.10

Η Ντόρα θα χρεωθεί ως το τέλος το «ναι» στα μέτρα, δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Η εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη υπερψήφιση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς ενόχλησε τους νεοδημοκράτες. Αλλά κι όσους απαιτούν να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση....

Αν τα ψηφίζαμε δεν θα χάναμε μόνο εμείς, θα έχανε και το πολιτικό σύστημα συνολικά. Γιατί στο αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν όλοι συνυπεύθυνοι. Τώρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν τα μέτρα... Κι αυτοί θα τα χρεωθούν έως το τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, προσφέρει πλήρη κάλυψη στην «επιλογή σιωπής» του Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «εκείνος που χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις είναι αυτός που κραύγαζε προεκλογικά ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄... Ο Καραμανλής ζήτησε έγκαιρα να ληφθούν μέτρα, που αν λαμβάνονταν τότε, θα ήταν επαρκή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απαντά ευθέως αν και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα «περάσει» από την επιτροπή αξιολόγησης. Παραπέμπει στο καταστατικό του κόμματος, όπου στο άρθρο 21 προβλέπεται η αυτοδίκαιη συμμετοχή των εν ενεργεία βουλευτών στους πίνακες των υποψηφίων στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα «βαρίδια» στη ΝΔ, δηλώνει ότι «είναι όλοι όσοι προσέβαλαν το φιλότιμο της παράταξης» και εξηγεί: «Επειδή εννοώ την αυτοκάθαρση, δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε ονοματολογία. Γι' αυτό και δημιουργήσαμε την Επιτροπή Αξιολόγησης. Για να αντιμετωπίσουμε αξιοκρατικά τους πάντες».

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Realnews γράφει ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ εισηγούνται στον πρόεδρό τους να διώξει τον κ. Καραμανλή.    

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε διπλό εφιάλτη εξελίσσεται για τη ΝΔ -τόσο την... παλιά όσο και τη νέα- η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. Πρόσωπο του δράματος; Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος, όχι πια με τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις των κυβερνήσεών του αλλά κυρίως με την εμμονή του να συνδέει την τύχη του με το μέλλον του κόμματος, φέρνει σε δύσκολη θέση τη Ρηγίλλης».

Την ίδια ώρα, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι ο κ. Καραμανλής ετοιμάζει ηχηρή επιστροφή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού συναρτούν τη δημόσια τοποθέτησή του με το χρόνο που η κυβέρνηση θα επιλέξει να συστήσει την περίφημη πλέον εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. Ενώ ένα δεύτερο σενάριο που συζητείται στο περιβάλλον του, είναι να μιλήσει στο συνέδριο της ΝΔ στις 25 Ιουνίου, αν έως τότε η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση της επιτροπής.

Το μοναδικό που το περιβάλλον του αποκλείει, όπως γράφει η εφημερίδα, τουλάχιστον μέχρι ώρας, είναι η επιλογή τηλεοπτικής ή άλλης συνέντευξης σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στο Νίππος Αποκορώνου για να παραστεί στον πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Αβραάμ Λίνκολ έλεγε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το δημιουργήσεις».

«Με τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες αυτό που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν χρειάζεται συναγωνισμός σε καταστροφολογία, αλλά μπορούμε όλοι μαζί να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές», τόνισε.
nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5212&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote