Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΝΑΦΤΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ..........
ΑΝΑΦΤΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ .......... Εκτύπωση E-mail
23.05.10

ΑΝΑΦΤΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ..........

 

 

Με μια ακόμη τρανταχτή καταστατική εκτροπή, αφιερωμένη με αγάπη από τους Ομοσπόνδυλους νοσταλγούς της χουντικής επταετίας προς όλους τους Ομογενείς, έκλεισε άδοξα και επεισοδιακά η αυλαία των γενικών συνελεύσεων, στην ταλαίπωρη Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

 

Για μια ακόμη φορά, οι «νομοταγείς»επιτελάρχες του οργανισμού δια στόματος του ταμία Π. Μιχαλέα, παραβίασαν άγρια και με τσαμπουκά το καταστατικό λειτουργίας του, αποστέλλοντας «στον δήμαρχο», όλους αυτούς που είχαν την ατυχή έμπνευση να τους υπενθυμίσουν ότι παραβιάζουν το καταστατικό.

Συγκεκριμένα ο Π. Μιχαλέας, παρουσίασε έναν οικονομικό απολογισμό της διετίας 2008-2010 στην γενική συνέλευση των μελών, ο οποίος εκτός από τον εκπρόθεσμο χρόνο κατάθεσης και τις ανακρίβειες που παρουσίαζε, δεν είχε ελεγχθεί από την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή, όπως ορίζει το καταστατικό λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Η τρίτη παράγραφος στο άρθρο που ορίζει τα καθήκοντα της εξελεγκτικής επιτροπής αναφέρει καθαρά τα εξής:

γ) Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο εντός του μηνός Ιανουαρίου, να καλέσει την Ε.Ε. για να προβεί εις τον ετήσιο Γενικό Οικονομικό Έλεγχο, μετά το πέρας του οποίου θα συντάξει την ετήσια έκθεση οικονομικού ελέγχου, την οποία θα φέρει προς έγκριση στην Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του μηνός Ιανουαρίου.

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού, αποτυπώνεται ολοκάθαρα η εικόνα της παράβασης, την οποία ετσιθελικά οι διοικούντες την Ομοσπονδία, δεν ήθελαν καν να συζητήσουν και προκλητικά καλούσαν όλους αυτούς που διαμαρτύρονταν, να «πάνε στον δήμαρχο για τα παράπονα τους».

Ωστόσο η αδιάλλακτη τακτική τους, αφήνει μεγάλα ερωτηματικά για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την έννοια του νόμου, του διαλόγου και φυσικά της διαφάνειας, της οποίας η έλλειψη, έχει σαν αποτέλεσμα την εικόνα ερήμωσης που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Ομοσπονδία.

Άβουλος ως συνήθως ο πρόεδρος Δ.Καλαμαράς, δεν κατάφερε να κρατήσει ένα πολιτισμένο δημοκρατικό επίπεδο στην όλη διαδικασία και λειτουργώντας κατά το δοκούν, δεν επέτρεψε στον γενικό γραμματέα να ολοκληρώσει την ανάγνωση της αλληλογραφίας, όπως όριζε η σειρά της ατζέντας των θεμάτων προς συζήτηση, που ο ίδιος υπέγραψε.

Η αλληλογραφία που σκόπιμα δεν διαβάστηκε εγκαίρως στα μέλη της γενικής συνέλευσης, περιείχε και μια επιστολή που κατέθεσαν οι κκ.Γ.Γεωργόπουλος, Α.Ματαθίας, Γ.Πελεγκρίνης, Γ.Τζώρτζης, Τ.Κόκκινος, Α.Μάνεσης Μ.Αναστασάκης, Δ.Πανάγος, Δ.Βεκιαρέλης, Π.Χρονόπουλος και Δ.Σερέτης, μέσω της οποίας κατήγγειλαν μια σειρά από παράνομες ενέργειες, μιας μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί επίσημα το σώμα των μελών του οργανισμού.(ολόκληρη η επιστολή δημοσιεύεται στο τέλος του άρθρου).

Ωστόσο η ανάγνωση της επίμαχης επιστολής, έγινε στον χρόνο που επέλεξε ο πρόεδρος Δ.Καλαμαράς μετά τα μαύρα μεσάνυχτα, την ώρα που η πλειοψηφία των αντιπροσώπων είχε αποχωρήσει από την συνεδρίαση και στην αίθουσα βρισκόντουσαν, μόνο 15 με 20 αντιπρόσωποι από τους 65 που υπήρχαν αρχικά.

Η τεχνητά άσκοπη κατανάλωση του χρόνου από την πλευρά του προέδρου Δ.Καλαμαρά, παράτεινε κατά πολύ την χρονική διάρκεια της συνεδρίασης και κοντά στα μεσάνυχτα, οι περισσότεροι αντιπρόσωποι των συλλόγων-μελών που ήταν παρόντες, αποχώρησαν αηδιασμένοι από την συνεδρίαση, γεγονός που προσβάλλει ουσιαστικά και την νομιμότητα των όποιων αποφάσεων τέθηκαν προς έγκριση μετά την απουσία τους.

Το 17ο άρθρο του καταστατικού που ορίζει τις γενικές συνελεύσεις στην παράγραφο 4 αναφέρει τα εξής:

Νόμιμη απαρτία λογίζεται η παρουσία 80 αντιπροσώπων ταμειακώς τακτοποιημένων μελών της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση μη απαρτίας, καθορίζεται αμέσως επαναληπτική Γενική Συνέλευση, με τη διαδικασία της προηγούμενης παραφράφου, εντός δέκα (10) ημερών, το αργότερον. Νόμιμος απαρτία κατά την Επαναληπτική αυτή Γενική Συνέλευση θεωρείται το σύνολο των παρόντων Αντιπροσώπων και όχι ολιγότερο των τριάντα (30).

Κατά συνέπεια όποια απόφαση και αν ψηφίστηκε στην επεισοδιακή αυτή μεταμεσονύχτια γενική συνέλευση, πρέπει να θεωρείτε άκυρη από την στιγμή που στην αίθουσα την ώρα που ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός, δεν υπήρχαν περισσότερα από 15-20 άτομα και η φωτογραφία που παραθέτω, μιλάει από μόνη της.

Έντονη ήταν η απογοήτευση των περισσοτέρων αντιπροσώπων, οι οποίοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι αφενός για την συμπεριφορά του ταμία Π.Μιχαλέα και αφετέρου, για την άσκοπη κατανάλωση του χρόνου της συνεδρίασης από τον πρόεδρο Δ.Καλαμαρά, που σε συνδυασμό με την καθυστερημένη κατά μια ώρα έναρξη της, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα παραμονής τους στην συνεδρίαση.

Οι μεταμεσονύκτιες συνεδριάσεις, δεν αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανθρώπων του μόχθου, -οι οποίοι αποτελούν και τον κορμό της Ομοσπονδίας-, γιατί την επόμενη ημέρα θα πρέπει να τρέξουν στις δουλειές τους .

Βλέπεται δεν είναι όλοι τους «μεγαλοεπιχειρηματίες» και αργόσχολοι, όπως επίσης δεν ανέχονται, να υποτιμούν βάρβαρα την νοημοσύνη τους, κάποιοι που θεωρούν την Ομοσπονδία δικό τους χωράφι.

Ο ραγιαδισμός δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των Ομογενών και η μαζική αποχώρηση τους από αυτή την συνεδρίαση-παρωδία, έστειλε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα στους αμετανόητους διοικούντες της.

Όμως κακά τα ψέματα.

Η Ομοσπονδία σαν θεσμός τελεί υπό πτώχευση και δεν είναι λίγες οι φωνές, που μιλάνε για δημιουργία ενός νέου φορέα με άφθαρτα υλικά και ικανούς ανθρώπους, που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει επάξια ένα μεγάλο άθροισμα δυνάμεων της παροικίας μας. Καθόσον στην παρούσα κατάσταση, δεν εκπροσωπείται από κανέναν και απέχει εμφανέστατα, αποστασιοποιημένο από τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι σημερινοί «πορφυρογέννητοι κληρονόμοι» της Ομοσπονδίας.

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους ανθρώπους της δημιουργίας και το συνονθύλευμα του «κληρονομικού» παρασιτισμού, είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός που αποδεικνύεται ολοκάθαρα, από την πρόσφατη αποχώρηση μεγάλης μερίδας της οργανωμένης Ομογένειας, από τις διεργασίες της τελευταίας γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας.

Ας πάρουν το μήνυμα και ας σκεφτούν καλά όλοι οι διοικούντες, καθώς και όλοι οι άβουλοι υποστηρικτές τους.

Όσον αφορά στις φήμες που διαδίδουν οι «θεοσεβούμενοι» αυριανοί υποψήφιοι μνηστήρες της Ομοσπονδίας, «ότι έχει ο Θεός και όλα θα αλλάξουν σύντομα», το θεωρώ λίγο υποκριτικό και προτείνω σύμφωνα με το πνεύμα των καιρών, να τεθεί υπό επιτήρηση το «Άγιο Γάλας», μήπως δια των αντιπροσώπων του, κατεβάσουν καμιά καλή ιδέα για το επικείμενο ψηφοδέλτιο που θα «ορίσει» το μέλλον της Ομοσπονδίας…..

 

 

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας

 

Προς τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Καλαμαρά

και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της

Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

22-51 29th Street

Astoria, NY 11105

Κύριε Πρόεδρε και λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Λαμβάνοντας σαν αφορμή την αρνητική εισήγηση σας προς τον οικονομικό ελεγκτή του Δήμου Νέας Υόρκης κ. Τζον Λιου, που αφορούσε στην επιλογή του κ. Ντίνου Ράλλη να τιμηθεί σαν εκπρόσωπος της Ελληνικής παροικίας, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής μας επετείου, ζητώ να ενημερωθεί η γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας για τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία πάρθηκε σύμφωνα με έγκυρες πηγές, από μια μικρή ομάδα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, οι όποιες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου χαρακτηρίζονται νόμιμες εφ’ όσον υπάρχει η απαραίτητη παρουσία τουλάχιστον 11 μελών του, γεγονός που δεν προκύπτει από την δική σας ομολογία, αλλά ούτε και από αυτήν του Γενικού Γραμματέα, κ. Πέτρου Γαλάτουλα. Ωστόσο, η βεβιασμένη σύνταξη και αποστολή της επίμαχης επιστολής σας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα που εξυπηρετεί, καθώς παρουσιάζει την διχαστική εικόνα των λίγων που την ενστερνίστηκαν και φυσικά δεν εκφράζει την γνώμη της πλειοψηφίας του οργανισμού που ηγείστε.

Κατά συνέπεια εσείς οι λίγοι, για ακόμη μια φορά παραβιάσατε εμφανώς και κατά δήλωση σας το καταστατικό της Ομοσπονδίας, αποδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού προς τις διαδικασίες και κατ’ επέκταση, προς τον κόσμο που σας επέλεξε για θεματοφύλακες του θεσμού. Θεωρώ ότι για θέματα που εκθέτουν την συνοχή του Ελληνισμού και μειώνουν παράλληλα το κύρος και την υπόσταση προσώπων που συνθέτουν την εικόνα του, απαιτείτε σφαιρική ενημέρωση με ατράνταχτα στοιχεία, που θα βοηθούσε σημαντικά στην λήψη των όποιων αποφάσεων, από την πλειοψηφία των μελών της Ομοσπονδίας.

Για τον λόγο αυτό, σας καλώ να τοποθετηθείτε δημόσια κατά την προσεχή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των μελών του οργανισμού, που θα πραγματοποιηθεί την 19η η την 20η Μαΐου 2010. Όσον αφορά τα στοιχεία που προφανώς έχετε στην κατοχή σας και προθυμοποιηθήκατε να παρέχεται στον οικονομικό ελεγκτή κ. Τζον Λιου, στοιχειοθετώντας την αρνητική εισήγηση σας για τον κ. Ντίνου Ράλλη, θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση σας να τα κοινοποιήσετε σε όλους τους συλλόγους μέλη που αποτελούν το δυναμικό της Ομοσπονδίας, καθώς έχουν δικαίωμα εκ του καταστατικού στην επίσημη ενημέρωση.

Τέλος επειδή τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά σας ή κάποια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου σας, που να στοιχειοθετεί την αρνητική εισήγηση προς το πρόσωπο του κ. Ντίνου Ράλλη, αποδοκιμάζω την απόφασή σας να αποστείλετε την επίμαχη επιστολή, η οποία αποτελεί θέση της μειοψηφίας και σαφή παραβίαση του καταστατικού. Διαχωρίζοντας την θέση μου από αυτού του είδους τις αντικαταστατικές εκτροπές σας, αισθάνομαι την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω την θέση μου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς και τον οικονομικό ελεγκτή της Νέας Υόρκης κ. Τζον Λιου.

Με εκτίμηση

Ονοματεπώνυμο………………………………………………………..

Υπογραφή……………………………………………………………….

Σύλλογος……………………………………………………………….

Κοινοποίηση

Ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης

Γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Οικονομικό ελεγκτή Νέας Υόρκης κ.Τζον Λιου

ΜΜΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΑΚΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5210&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote